Објављен списак играчица за Европско првенство

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Часлав Динчић објавио је шири списак играчица за Европско првенство које ће се одржати у Македонији од 2. до 14.децембра ове године.

На списку селектора су следеће играчице:

голмани: Слађана Ђериц, Злата Паплацко, Катарина Стеванчевић и Драгица Таталовић

кружни нападачи: Сања Рајовић, Биљана Балаћ, Драгана Цвијић и Слађана Поп-Лазић

бекови: Јелена Ерић, Татјана Медвед, Андреа Лекић, Сања Дамјановић, Марина Рокић, Тања Мишковић, Дуња Тасић, Маја Радојчић, Дијана Стевин, Јелена Поповић, Марина Дмитровић и Јелена Живковић

крила: Славица Коперец, Ивана Милошевић, Катарина Крпеж, Јована Бартошић, Светлана Огњеновић, Драгана Вераја, Јелена Нишавић и Александра Ђорђевић.

Рукометашице Србије на првенству Европе играју у групи Д у Скопљу, а противнице су им селекције Немачке, Хрватске и Македоније.

Селектор Часлав Динчић објаснио је да окосницу репрезентације чине играчице које су победиле Холандију у квалификацијама за Европско првенство.

"Разговарао сам са Тањом Медвед која игра и тренира у Данској, Биљана Балаћ има жељу да помогне репрезентације и биће спремна. Мислим да са три, четири старије играчице и са овим млађим можемо нешто да направимо", рекао је Динчић.

Према његовим речима, прво окупљање репрезентација биће од 13. до 19. октобра у недељи ЕХФ-а.

"Три, четири дана тренираћемо у Београду, а онда путујемо у Словенију где ћемо учествовати на 'Четворобоју нација'. Тамо ће поред домаћина и нас учествовати Хрватска и Македонија", рекао је Динчић.

Селектор Србије је додао да ће репрезентација наставити припреме 15. или 16. новембра и да ће остати на окупу до почетка Европског првенства.

"Бићемо на припремама у Врњачкој Бањи и док не кренемо у Скопље одиграћемо неколико припремних утакмица", рекао је Динчић.

На питање шта је циљ репрезентације Србије на Европском првенству, он је одговорио: "Желимо да се што боље спремимо и прођемо први круг. У нашој групи Немачка је фаворит, мада није одиграла како може на Олимпијским играма у Пекингу. Екипу која ће заузети друго место треба тражити између Хрватске, Македоније и нас".

Репрезентација Србије играће на великом такмичењу после годину дана паузе, јер 2007. није успела да се пласира на Светско првенство у Француској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво