Бутулија:Лига шампиона је одскочна даска за Звезду

Тренер рукометаша Црвене звезде Игор Бутулија рекао је, уочи прве квалификационе утакмице за Лигу шампиона, да би за његову екипу учешће у најелитнијем европском такмичењу било одскочна даска и додао да би рукометни клубови у Србији морали више да улажу у свој развој.

"Најважније је да учинимо све како би се квалификовали у Лигу шампиона, што би била одскочна даска за развој клуба. Задовољан сам тренутном формом играча и мислим да су момци у последњих месец и по дана много напредовали", рекао је Бутулија на конференцији за новинаре у Београду, пред утакмицу са Италгестом из Касарана.

Црвена звезда прву квалификациону утакмицу за Лигу шампиона са италијанским шампионом игра у недељу, 7. септембра у 19 сати у хали "Шумице".

Бутулија је истакао да је екипа Италгеста непозната широј јавности, али да је врло добра и искусна екипа.

"Екипа је непозната јавности, али има осам странаца са италијанским пасошем, неколико репрезентативаца и искусна су екипа. Они имају веће име у Европи него ми", рекао је Бутулија.

 Звездин тренер рекао је да је његова екипа одиграла осам јаких припремних утакмица, између осталих са Цељем, Горењем и Пик Сегедином, како би се играчи навикли на јак ритам утакмица.

"Играли смо контролне утакмице како би се играчи навикли на ритам и јаке утакмице. Није довољно да победиш на једној утакмици. Игра се 120 минута, биће интересантно и напето. Моји играчи су ментално спремни и имају жељу за победом. Спремићемо тактику да их зауставимо, знамо њихове слабости, али и добре стране", рекао је Бутулија и нагласио да не треба размишљати о гол-разлици пред реванш.

Бивши рукометни репрезентативац се посебно осврнуо на стање у српском рукомету:

"Јавност мора да зна да српски рукомет није истог квалитета као што је био. Репрезентација се квалификовала за Светско првенство, али клубови морају више да се развијају. Нису много важне титуле у Србији, јер наша лига нема тежину. Морамо да отворимо очи, и да наши играчи виде да играње у Европи није баук", рекао је. 

Рукометаши Црвене звезде Ђорђе Михајловић, Владимир Перишић и Милан Вукас сложили су се да је најважније да добро одиграју утакмицу и да би пласман у Лигу шампиона био велики успех.

Председник клуба Блажо Чабаркапа рекао је да је Звездин циљ  да се пласира у Лигу шампиона и да играчи на терену морају да покажу шта знају.

"Стало нам је да уђемо у Лигу шампиона. То смо зацртали. Трудићемо се, па нека победи бољи", рекао је Чабаркапа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво