Љубомир Врањеш нови селектор рукометаша

Управни одбор Рукометног савеза Србије именовао је на данашњој електронској седници Љубомира Врањеша за новог селектора мушког државног тима. Врањеш тренер је немачког бундеслигашког клуба Фленсбурга, а некада је био и репрезентативац Шведске. Врањеш уговор са Фленсбургом има до 2017. године, а репрезентацију ће водити паралелно.

Управни одбор Рукометног савеза Србије именовао је на данашњој електронској седници Љубомира Врањеша за новог селектора мушког државног тима.

"Између два кандидата која су показала велику вољу и храброст да помогну рукометној репрезентацији да се кроз преостале две квалификационе утакмице пласира на Европско првенство у Данској, чланови Управног одбора одлучили су електронским гласањем да између два сјајна професионалца, ипак то буде Љубомир Врањеш", истакао је председник Савеза Велимир Марјановић.

Поред Врањеша, кандидат за селектора Србије био је и Владан Матић. Врањеш тренер је немачког бундеслигашког клуба Фленсбурга, а некада је био и репрезентативац Шведске. Врањеш уговор са Фленсбургом има до 2017. године, а репрезентацију ће водити паралелно.

Он ће на селекторској функцији заменити Веселина Вуковића, који је отишао након пораза и ремија од Аустрије у квалификацијама за ЕП.

Из РСС наводе да ће се о даљем раду мушке сениорске репрезентације одлучивати у зависности од планова и програма националног тима.

Обојица кандидата и пре проглашења истакли су да би репрезентацију водили и након квалификација, и да су имали готово исте погледе, планове и циљеве што се државног тима и српског рукомета тиче.

Новог селектора репрезентације у наредном периоду очекују две квалификационе утакмице за ЕП у Данској 2014. године, прва 12. јуна са селекцијом Русије, а друга 16. јуна 2013. године са Босном и Херцеговином.

Репрезентација Србије тренутно је трећа у својој Групи 7, са пет бодова, испред ње су селекције Русије и Аустрије, док се селекција Босне и Херцеговине налази на четвртом месту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво