Каракашевићу бронза на ЕП

Најбољи стонотенисер Србије Александар Каракашевића освојио је бронзану медаљу на Европском шампионату у Пољском Гдањску, пошто је у полуфиналу поражен од Немца Патрика Баума са 4:0.

Нажалост, Каракашевић није успео да дође и до финала, пошто је у полуфиналу поражен од фантастичног Немца Патрика Баума, међутим, Каракашевћ је још једном потврдио да припада самом крему европског и светског стоног тениса.

Српски стонотенисер Александар Каракашевић пласирао се у полуфинале Европског првенства у Гдањску у појединачној конкуренцији, пошто је у четвртфиналу савладао Немца Бастијана Штегера са 4:2 (11:3, 6:11, 12:10, 11:5, 8:11, 13:11).

Каракашевић је том победом већ обезбедио медаљу, испоставило се нажалост, бронзану пошто то одличје добијају такмичари који испадну у полуфиналу.

"Играо сам цео турнир потпуно концентрисан на сваку лопту. Освојио сам прву медаљу у синглу и дао бих све што сам до сада постигао за њу", рекао је Каракашевић коме је пласман у полуфинале највећи успех у синглу у каријери.

Пласманом у полуфинал и освајањем бронзане медаље Каракашевић је остварио и највећи успех српског стоног тениса у појединачној конкуренцији.

Њему је то друга медаља на ЕП пошто је у конкуренцији дубла јуче освојио такође бронзану медаљу у пару са Словенацем Бојаном Токићем.

Он је претходно на Европским првенствима већ освојао четири златне медаље у конкуренцији мешаног дубла са Литванском стонотенисерком Рутом Паскаусиене.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво