Читај ми!

Бартола најбржи на Сави

Аргентински пливач Ђулермо Бертола победио је на Међународном пливачком маратону Јарак – Шабац који се одржава у склопу Светског купа ФИНА. Други је био Салех из Сирије, а трећи Иван Афаневич из Русије.

Бертола је стазу дугу 19 километара на реци Сави, од сремачког села Јарак до плаже Стари град у Шапцу, препливао за 2 часа, 43 минута и 59 секунди.  Други је кроз циљ прошао Мухамед Салех из Сирије, са временом 2:44:17, а секунду касније допливао је и Иван Афаневич из Русије.

Према речима победника, трка је у прој половини стазе била спора због температуре воде и ниског водостаја. "Искористио сам шансу након једног часа пливања и направио предност, па сам дуго пливао сам. Тепература воде ми није одговарала јер сам у тренажном процесу за Олимпијске игре, где ће се пливати у хладној води", рекао је новинарима Бертола.

Тактика победника збунила је званичне коментаторе трке као и судије који су приметили да је он водећи на стази када је већ направио предност од 150 метара користећи спору приобалну воду.

У женској конкуренцији победила је хрватска такмичарка Карла Шитић са временом 2 часа, 55 минута и 52 секунде. Иза ње су допливале рускиња Ана Гусева, са временом 2:56:37 и Алесандра Ромити из Италије са временом 3:05:25.

Карла Шитић је и водећа на ранг листи светских маратонки, а данас је победла трећу и другу са ранг листе.

У склопу манифестацје одржана су и такмичења у пливању на 1.200, 500 и 50 метара у којима је учествовало око 60 дечака и девојчица.

Највише медаља узели су пливачи из Кеније, од њих осам пет је добило медаљу а један учесник и пехар. Кенијску екипу довела је на шабачки маратон тренер пливња у тој земљи кикинђанка Славица Латиновић.

Трке је пратило око 3.000 гледалаца .

Наградни фонд мараона је 12.000 долара, а тај износ дели по осам првопласираних у обе конкуренције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво