Фелпс опет бржи, нови светски рекорд

Американац Мајкл Фелпс сензационалном победом у финалу Светског првенства у Риму постао је први човек који је испливао ту деоницу за мање од 50 секунди. Чавић водио до самог финиша, али је стигао други европским рекордом 49,95 секунди.

Мајкл Фелпс и Милорад Чавић отпливали су још једну сензационалну трку, овог пута у финалу Светског првенства у Риму, пошто су обојица деоницу на 100 метара делфин исливали за мање од "чаробних" 50 секунди, али је велики Алериканац и овај пут био за длаку бржи.

 

Победом у Риму, Фелпс је "вратио" светски рекорд испливавши деоницу за 49,82 секунде.

Треће место заузео је Шпанац Рафаел Муњоз са резултатом 50,41 секунди. 

Трка је почела према очекивањима, Чавић је кренуо силовито и стекао озбиљну предност у првих 50 метара, да би га Американац стигао у самој завршници и претекао у последњим метрима пред циљ.

Чавић: Фелпс је велики пливач

"Био сам под великим притиском. Чак сам и током трке отежано дисао", изјавио је Чавић после трке, назвавши главног ривала "великим пливачем".

"Био је много брз. У другом делу трке Фелпс је нагло појачао темпо, а ја нисам успео да одговорим на прави начин.. Рекао сам му после трке да га сматрам највећим пливачем данашњице", рекао је Чавић.

"Притисак уочи трке је био толико велики, да сада осећам право олакшање", рекао је Чавић.

Финална трка одржана је свега 24 часа пошто је српски пливач временом 50,01 секунди испливао нови светски рекорд у дисциплини у којој је, претходно, најбржи био управо његов главни ривал, велики Мајкл Фелпс.

Чије је одело боље

Неочекивано, дан пре великог финала, Чавић и Фелпс су неочекивано пуно времена провели расправљајући о пливачким оделима, јер се Американац жалио да је његово спорије од оног које носи Чавић.

Чавић, који плива у оделу "Арена Икс глајд" казао је да није тачно да Фелпс мора да плива у "Спидо ЛЗР рејсеру" и да он за сат времена може да му донесе или купи нову опрему.

"Знам да Фелпс зарађује много новца од компаније Спидо. То је лојалност... Ипак, из мојих ранијих искустава сам научио, слобода избора са собом носи и одређену цену. Шта год да изаберете, мораћете нешто да жртвујете", казао је Чавић.

"Ако Мајк жели одело марке Арена, потребно је само да каже. Ако не желе да му га дају, ја ћу му купити. Он има различите опције. Медији су створили слику као да Фелпс не може ништа друго него да плива у Спидо оделу. То је лаж", поручио је српски пливач.

На Фелпсово инсистирање, поошто је амерички пливач запрети да ће се повући из овог спорта, ФИНА ће ускоро обзнанити одлуку да ће полиуретанска одела бити забрањена од 1. јануара.

Број коментара 211

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво