Аскани победник трке кроз Србију

Бициклисти београдског Партизана екипни су победници 50. међународне бициклистичке "Трке кроз Србију", док је у појединачној конкуренцији победник Италијан Лука Аскани из екипе Кавалијере.

Партизанови бициклисти су током целе трке водили велику борбу са италијанским бициклистима из екипе Кавалијере и бицклистима из руске екипе Итера из Катјуше, али су на крају у укупном пласману били бољи од Кавалијереа за 49 секунди а Итер Катјуше за шест минута и пет секунди.

Бициклсити Партизана су у првој години постојања као професионални тим постигли изузетан успех победивши, у кокуренцији 20 познатих екипа, међу којима је и неколико националних репрезентација. (Мађарска, Казахстан, Србија.....)

"Прву годину возимо као професионални тим, и већ смо освојили црвену мајице као најбоља екипа. Јунаци трке су данас били Дер Жолт и Иван Стевић који нису дозволили да им побегне победничка група и кроз циљ су прошли као четврти и пети", рекао је агенцији Бета видно задовољан спортски директор Партизана Душан Бановић.

Он је као кључну оценио пету етапу од Златибора до Пала са два тешка брдска циља Сјемеч и Романија "у којој је члановима недостајала 'мрва' снаге да изгурају за Есада Хасановића како би он као најбоље пасирани имао што више снаге за финиш и најбољу позицију у победницкој групи, Недостајало је само неколико секунди". рекао је Бановић.  

Он је додао да је "бег неког од наших бициклиста у последњој етапи практично био немогућ, јер стаза је бла без брдских делова и више је одговарала 'писташима'".

Победник 50. јубиларне Међународне трке "Криз Србију" је Италијан Лука Аскани, који је скромно изјавио је да је изузетан успех победа на овако престижној трци, са много добрих такмичара".

"Поносан сам, али много ми је помогао тим, цела трка је била квалитетна и неизвесна, искористио сам шансу што сам у последњој етапи стартовао као носилац жуте мајце, јер сам у лакшој етапи контролисао трку. Допала ми се Србија одлична је била организација трке и долазим сигурно и идуће године", изјавио је за Бету Аскани. 

Најбољи брдски возач на Трци кроз Србију био је Бугарин Владимир Коев који је освојио плаву мајицу, највише пролазних циљева и зелену мајицу освојио је Матеј Марин из Словеније, а најбољи млади бициклиста на трци је био белгијанац Том Маусен, коме је припала бела мајица.

Генерални пласман 50. Трке кроз Србију" - појединачно: 1. Лука Аскани (ЦДЦ Кавалијере Италија) 25 сати 59 муинута и 44 секунде; 2. Матеј Мугерли (Перутнина Птуј, Словенија) 19 секунди заостатка (+19); 3. Есад Хасановић (Партизан Србија) + 29; 4. Аурелио Рибе (АБЦ Прованса Француска) +53; 5. Хавијер Квесада (Хераклион, Мурсија Грчка) +59 ..... 7. Јевгениј Собал (Партизан Србија) +1:21; 21. Дер Жолт (Партизан Србија) +7:19; 28 Иван Стевић (Партизан Србија) +10:16. 

Генерални пласман екипа: 1. Партзан Србија; 2. ЦДЦ Кавалијере, Италија; 3. Итера Катјуша, Русија; 4. Репрезентација Казахстана; 5. Теленет Фидеа, Белгија; 6. Хераклион Мурсија, Грчка; 7. Амикал Вело клуб, Француска; 8. Хемус, Бугарска; 9. Перутнина Птуј, Словенија; ... 13. Репрезентација Србије; 16. Фестина млади Србија......

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво