Пар- непар у Пекингу

Лакше се дише

Као некада у Југославији, када се због недостатка горива возило по систему "пар- непар", сада у Пекингу примењују сличне мере због смањења нивоа загађености на улицама главног града Кине

У Пекингу су данас ступиле на снагу мере ограничења у саобраћају како би се смањио број аутомобила на улицама вишемилионске кинеске престонице, али и снизио ниво загађености ваздуха пред летње Олимпијске игре.

Рестрикције ће бити на снази до 20. септембра, до кад ће возила са парним, односно непарним бројем регистарских таблица моћи да се нађу на улицама Пекинга различитим данима.

Кинеска државна новинска агенција Синхуа је пренела очекивање власти у Пекингу да ће овим планом са улица уклонити скоро два милиона возила, од 3.3 милиона колико их има у граду.

Власти у Пекингу су раније уклониле из саобраћаја одређен број возила која не испуњавају стандарде о дозвољеној количини штетних гасова емитованих у атмосферу, подсетила је ДПА.

Многи Кинези ће морати од данас да користе јавни превоз, укључујући три нове линије метроа које су отворене овог викенда, у оквиру програма побољшавања инфраструктуре за време одржавања Олимпијских игара, од 8. до 24 августа, и Параолимпијаде, од 6. до 17. септембра.

У жељи да оставе што бољи утисак на госте и учеснике Олимпијских игара, на стотине добровољаца помагаће полицији у сузбијању недоличног понашања као што је бацање смећа или пљување на улици!

Висока загађеност ваздуха у Пекингу задала је бригу и Међународном олимпијском комитету, који је најавио да ће мењати распоред одржавања такмичења када загађеност ваздуха буде превисока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи