Козомара 5. на трци Бања Лука - Београд

Српски бициклизам уписао је прве светске бодове у новој сезони у првом делу трке категорије 1.2 „Бања Лука – Београд“ воженом на стази од 194,1 километар од Бањалуке до Брчког.

Млади возач профи екипе „Партизан Србија" Никола Козомара заузео је пето место, његов искуснији сувозач Жолт Дер шесто, док је осму позицију освојио Драган Спасић из нишког Железничара МБН. Козомара, који је уједно и најбољи бициклиста до 23 године на овој манифестацији, добио је 10, Дер осам, а Спасић три светска бода за пласман.

Међу првих 15 на трци на коме учествује 85 бициклиста из Италије, Бугарске, Румуније, Словеније, Грчке, Словачке, Хрватске, Србије (Металац Краљево, профи тим „Партизан Србија" и Железничар МБН - Ниш) и Републике Српске (БСК Бањалука), пласирао се на 11. место Небојша Јовановић у мајици нишкогЖелезничара МБН.

- Козомара је за заслужио да се нађе и на постољу, био је најактивнији возач у току веома напорне и дугачке етапе. Када је после старта побегао Миланко Петровић из Металца и победио на првом пролазном циљу, Козомара је „скочио" из каравана уловио га и заједно су возили преко 50 километра - каже тренер Партизана Душан Бановић.

- Уловљени су, да би на 70 километру поново дошло до бега групе од 19 бициклиста у којој су, од Партизанових возача били Стевић, Дер и Козомара. У спринту, међутим, Козомара се није најбоље снашао, за овакав финиш потребно је и мало искуства и, објективно, могло је да буде и боље...

Победио Словенац Јуре Зримшек из Саве у спринту групе од 16 бициклиста испред Мароша Ковача (Словачка, Дукла - Тренчин) и Јасухари Накајаме (Јапан, Нипо - Италија).

Црно бели су добро возили и у критеријуму у Бања Луци дан уочи старта трке. Жолт Дер репрезентативац профи екипе „Партизан Србија" освојио је четврто место, пето место освојио је такође возач београдских црно - белих Никола Козомара који је уједно био и најбоље пласирани бициклиста до 23 године. Победио је Словенац Роберт Подгорник из хрватске профи екипе Лоборика, који је стазу од 48 километра прешао за 1:04,53 часова.

У суботу 24. априла возиће се друга етапа трке „Бања Лука - Београд" од Бјељине до Београда (132 км) а циљ је око 14 часова код паркинга на Ади Циганлији.

Резултати, трка „Бања Лука - Београд" 194,1 км, просек 41,6 км на час, категорије 1.2: 1. Јуре Зримшек (Словенија, Сава - Крањ) 4:39,57 часова, 2. Марош Ковач (Словачка, Дукла - Тренчин), 3. Јасухари Накајама (Јапан, Нипо - Италија)., 4. Роберт Подгорник (Словенија, Лоборика - Хрватска), 5. Никола Козомара, 6. Жолт Дер (обојица профи тим „Партизан Србија")... 8. Драган Спасић (Србије, Железничар МБН) ...11. Небојша Јовановић (Србија, Железничар МБН) - у времену првог...17. Иван Стевић (Србија „Партизан Србија") + 55 секунди, 22. Младен Мирковић (Србија, Металац - Краљево) + 3,23 минута, 25. Александар Миливојевић (Србија, Металац) - исто време, 37. Дејан Марић (Србија, Железничар МБН) + 3,23 минута итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво