Антонија Нађ и Марко Томићевић у финалу ЕП

Најбоља српска кајакашица Антонија Нађ пласирала се данас у финале Европског првенства у Сегедину у дисциплини К-1 1000 метара за млађе сениорке, освојивши прво место у квалификационој груп.

Она је дисциплину К-1 1000 метара, извеслала за четири минута 10 секунди и 10 стотинки.

У категорији јуниора Марко Томићевић је у дисциплини К-1 1000 метара освојио прво место у својој квалификационој групи са временом од три минута, 41 секунди и 90 стотинки, и такође се директно пласирао у финале.

У три квалификационе групе учествовало је 25 чамаца, а Томићевић је забележио најбоље време.

У полуфинале Европског првенства пласирали су се и јуниорски репрезентативци Стефана Петров у дисциплини К-1 1000 метара, Јована Кикић и Тања Божић у кајаку двоседу на 1000 метара, као и Давид Хасановић и Филип Ерцег у кајаку двоседу на 1000 метара.

У полуфиналу ће се такмичити и Огњен Грубишић, Немања Николић, Стеван Видовић и Александар Анђелковић у кајаку четвороседу на 1000 метара, као и Золтан Берта у кануу једноклеку.

У конкуренцији млађих сениора и сениорки, пласман у полуфинале обезбедили су: Милица Старовић и Марија Матејин у кајаку двоседу на 1000 метара, као и четверац  на 1000 метара, којег чине Миленко Зорић, Борис Томка, Дејан Пајић и Марко Кнежевић.

Европско првенство у кајаку одржава се од 17. до 20. јула у Сегедину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи