Ленђер и Силађи у светском врху

Најбољи млади пливачи Србије Иван Ленђер и Чаба Силађи, освајачи три сребрне и једне бронзане медаље на Светском јуниорском првенству у Монтереју, допутовали су у Србију. На београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекала их је министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић.

"Ваши резултати су најбољи пример омладини Србије да се успех постиже једино великим индивидуалним радом. Потрудићемо се да убудуће врхунски резултати буду производ системског рада", рекла је министарка за омладину и спорт обраћајући се младим освајачима медаља.

Снежана Самарџић-Марковић је истакла да ће се Србија убудуће у свету препознавати по именима Ленђера и Силађија, као што је то данас случај са тенисерима Новаком Ђоковићем, Аном Ивановић и Јеленом Јанковић.

"Спортски успеси су најбољи облик неформалне дипломатије", закључила је Самарџић- Марковић.

Двоструки светски вицешампион у дициплинама 50 и 100 метара делфин стилом Иван Ленђер рекао је да његова сребрна одличја имају златан сјај.

"Сребрне медаље имају вредност злата, јер сам обезбедио "А" норму за Олимпијске игре у Пекингу", рекао је Ленђер.

Освајач сребрне и бронзане медаље у дисциплинама 50 и 100 метара прсним стилом Силађи истакао је да му је "само једна стотинка недостајала да би слушао националну химну Србије".

"Трећу годину заредом враћамо се са медаљама са великих такмичења. Сада је конкуренција била најјача. Надам се да ћу на првенству Европе у Београду почетком јула надокнадити ту пропуштену стотинку и да ћу слушати нашу химну", поручио је Силађи.

Тренер Дејан Пејиновић рекао је да је "Цела екипа у Монтереју пливала одлично". и да медаље имају већу вредност због чињенице да је конкуренција била изузетно јака.

"Медаље које су Ленђер и Силађи освојили имају много већу вредност, јер су освојене у конкуренцији земаља у којима се пливање системски развија, као што су САД, Велика Британија, Немачка и остале велике пливачке велесиле", поручио је Пејиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара