Олимпијски комитет Србије испратио веслаче

Олимпијски комитет Србије испратио је веслачку репрезентацију на Игре у Пекингу. Никола Стојић, Горан Јагар и Ива Обрадовић са својим тренерима одлазе на завршне припреме на Блед, одакле ће директно отпутовати за Кину.

"Учинили смо све што смо могли, а крајње је незахвално прогноризрати, не зато што сумњамо у свој квалитет, него зато што је ово индивидуални спорт и једна мала прехлада може све да поквари", рекао је селектор Небојша Илић на свечаности у Олимпијском комитету Србије.

Шеф мисије нашег олимпијског тима Снежана Лакићевић-Стојачић уручила је веслачима акредитације за ОИ у Пекингу. 

Веслачки двојац Никола Стојић и Горан Јагар, као и скифисткиња Ива Обрадовић први су спортисти из Србије који путују. Они ће најпре завршити припреме на Бледу, одакле иду за Беч и затим за Пекинг.

"Припреме су биле добре, а најважније је да су здравствени картони у реду. Спремали смо се као и увек", казао је Илић.

Јагару и Иви Обрадовић ово ће бити прве Олимпијске игре, док Никола Стојић наступа трећи пут.

"Ово ми је треће учешће на Олимпијади и трећа постава. У Сиднеју смо били фаворити, па је пето место било разочарење, док је у Атини то био максимум. Сада нам је циљ финале, а после тога... видећемо", рекао је Стојић.

Ива Обрадовић и Јагар су били узбуђени због наступа на највећем спортском такмичењу.

"Целе године се спремам, јер ми је прошле године и даље било невероватно да бих могла да идем на Олимпијаду. Не могу да дочекам да почне", казала је Ива Обрадовић.

Јагар је казао да осећа "позитивну трему, покретачку. Желим само добар старт", рекао је Јагар, не износећи какав резултат предвиђа.

Веслачи би у Пекинг требало да дођу 27. јула, а квалификационе трке почињу 9. августа, дан после церемоније отварања Игара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи