Победе Козомаре и Јовановићa

Српски бициклисти Никола Козомара (профи тим Партизан Србија) и Лазар Јовановић (Борац, Чачак) освојили су прва места на трци „Отварање сезоне“ воженој на стази у близини Сексарда у Мађарској!

Козомара је тријумфовао у конкуренцији сениора, а Јовановић у јуниорској трци. Леп успех забележила је и Јована Кртинић из апатинског Аса освајањем другог места у трци дама, као и Марко Даниловић из чачанског Борца који је стигао дурги у трци јуниора.!

- Сениори су возили на стази од 100 километра, четири круга по 25 километра, а јуниори су старовали са њима, али су завршили трку после три круга - каже председник БСС Драган Достанић који је водио у Мађарску свој клуб Борац из Чачка. - У трци за сениоре, у конкуренцији бициклиста из Мађарске, Србије, Хрватске и Румуније, после првог круга издвојила се група од шест возача у којој су били и Козомара и Срђан Омаковић из Аса. Сложно су возили до циља, Козомара је био најсвежији и повукао је на успону од десет процената у последњем километру и победио. Омаковић је стигао шести...Мислим да су нас судије оштетиле у јуниорској трци, сви смо видели да је Стефан Ивковић из Црвене звезде стигао трећи, али су судије доделиле ову позицију мађарском возачу...

У првих десет у сениорској трци завршио је и Светислав Благојевић из профи тима Партизан Србија стигавши у мањој групи иза водеће шесторке. Екипу црно белих водио је млади тренер Душан Бановић.

Лазар Јовановић  из чачанског Борца победио је у јунирксој трци испред друга из екипе Марка Даниловића. У првих десет био је и Филип Павловић из Партизана, док је Алекса Величковић из аранђеловачке Шумадије дошао на зачељу главне групе јер је имао квар на мењачу баш пред самим завршним успоном. Гуми дефект имао је Чачанин Срђанин Филиповић...

Српски кадети су тактички лоше испланирали трку од 50 километра и није их било у кључном бегу, када се после првог успона издвојила група од шесторице бициклиста. Чачанин Стефан Стефановић је стигао други у другој групи, укупно осми, а Душан Јовановић (Борац) десети. И даме су возиле са кадетима, Јована Кртинић је стигла друга а Лаура Витл (обе Ас)- трећа. У трци мастреса, Драгослав Симић из Партизана је био четврти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво