Козомара прошао „Пакао севера“

Српски јуниорски репрезентативац Никола Козомара из београдског Партизана једини је од петорице младих асова успео да заврши јуниорску трку „Париз - Рубе“ која је бодована за Светски куп нација.

На циљ после 120 километра вожње, са доста деоница са чувеним макадамом на стази на којој су возили и професионалци учeсници 107. класика „Париз - Рубе" и која је позната и као „Пакао севера", Козомара је стигао 42. са 9,02 минута слабијим временом од победника Белгијанца Жилијема ван Керслбулка који је постигао време 3:15,05 часова. Са 20 секунди заостатка, друго место у спринту веће групе освојио је Француз Арно Демар, док је трећи Холанђанин Маркус Бари.

- Чуло се доста лепог о нашим возачима који су били веома активни и борбени, млади Филип Павловић је побегао и 40 километра возио у групи са Италијаном, Белгијанцем и Немцем - каже селектор српске јуниорске репрезентације Саша Гајичић.- Када су дошле тешке секције са макадамом на око 40 км од циља, одустао је као и Светислав Благојевић и Никола Стефановић, такође репрезентативци Партизана.

До саме завршнице, у групи је био и млади ас из чачанског Борца Јован Зекавица који је, на несрећу на једној деоници са макадамом, имао дефект, мучио се и на крју морао да одустане.

- У целини, добро смо се представили у светској јуниорској елити - коментар је селектора сениорске репрезентације Радише Чубрића који је пратио трку. - Козомара и Зекавица су уз раме, по таленту и квалитету,  јуниорима из најјачих бициклистичких нација и то су показали и на једној од најтежих омладинских трка у свету „Париз - Рубе". Било је ово и за све нас једно огромно и драгоцено искуство...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво