Читај ми!

Андреа Стојадинов освојила сребро на Европском првенству

Млада српска џудисткиња Андреа Стојадинов у свом првом учешћу на сениорском првенству Европе, које се одржава у Прагу, освојила је сребрну медаљу у категорији до 48 килограма. Прилику да освоје медаље имаће и Марица Перишић (до 57 кг) и Страхиња Бунчић (до 66 кг), који ће се у репасажу борити за бронзана одличја.

На путу до одлучујућег меча, 20-годишња Андреа савладала је три противнице. У полуфиналу је сјајним бацањима (најпре за вазари, а потом за ипон) победила осам година старију Францускињу Мелани Клемен.

У борби за златну медаљу Андреа се суочила са Ширин Букли, још једном француском џудисткињом. После само 40 секунди борбе Стојадинов је изгубила финале.

Прилику да освоје медаље имаће и Марица Перишић (до 57 кг) и Страхиња Бунчић (до 66 кг), који ће се у репасажу борити за бронзана одличја.

Првенство се одржава у познатој О2 Арени, без присуства публике.

Честитке Вучића и Удовичића

Председник Србије Александар Вучић честитао је Андреи Стојадинов освајање сребрне медаље.

"Све честитке нашој сјајној Андреи Стојадинов на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству у џудоу. Настави да нижеш победе, а шампионске титуле те тек чекају", навео је Вучић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је освајање сребра велики успех за српски џудо.

"Андреа Стојадинов је учинила Србију поносном, освојивши сребрну медаљу у категорији до 48 килограма на Европском првенству у Прагу. Велики успех за џудо! Честитам од срца Андреи, њеном стручном штабу и Џудо савезу Србије", пише у честитки.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се