Премијерни и историјски НФЛ драфт преко интернета

Због пандемије коронавируса НФЛ драфт за 2020. годину први пут је обављен преко видео комуникације путем интернета али је оправдао очекивања љубитеља овог спорта. У првој рунди, преосталих шест ће уследити наредних дана, одабрана су 32 играча, а прва три пика су играчи који су били саиграчи на колеџу што доприноси томе да ово буде историјски драфт.

Корона вирус је упропастио прилику да се драфт одржи у Лас Вегасу уз сав пратећи гламур и мало је недостајало да се све откаже, али се успротивио комесар НФЛ-а Роџер Гудел, који је одлучио да пикове објављује из свог дома.

Путем видеа, на драфту који је водио комесар НФЛ-а Роџер Гудел из своје куће, први пик био је квотербек Луизијана Стејт универзитета Џо Буроу, а њега су изабрали Синсинати Бенгалси. Буроу је својим играма обежелио годину и постао је национални шампион, а колеџ каријеру започео је у дресу Охајо Стејта.

Потом су изабрана и двојица саиграча Буроу, што је до сада јединствен случај, па је и по томе ово историјски драфт.

Уз тему драфта, ових дана свет љубутеља америчког фудбала је обрадовала и вест која кружи тамошњим медијима, да је некадашње звезда америчког фудбала Роб Гронковски спреман да се врати из пензије. 

Троструки шампион НФЛ-а Гронковски има 30 година, а пензионисао се у марту 2019, неколико недеља после освајања Супер бола. Наводно је још у одличној форми, а ништа мање легендарни Том Брејди са којим је био саиграч, наговорио га је да му се придружи у екипи Тампа Беј Баканирса.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво