Вељко Стојнић бриљира у Емиратима

После сензационалне вожње у првој етапи бициклистичке трке око Емирата, наш такмичар Вељко Стојнић скренуо је пажњу на себе и другој етапи. У уторак ће наступити у зеленој мајици.

Стојнић је перфектном, тактичком вожњом на старту трке у недељу успео да освоји белу, али и црну мајицу, а поред тога дошао је и до трећег места у генералном пласмау после прве етапе, што је највећи успех неког српског бициклисте у Ворлд Туру.

То је иначе категорија као што је и Тур де Франс и Ђиро да ваши гледаоци знају о чему се ради. Значи највиши ниво бициклизма на свету. Успео је да освоји белу мајицу намењену најбољем младом возачу, затим освојио је мајицу најбољег ан пролазним циљевима, тако да је постигао лепе резултате које Србија није видела деценијама - истиче Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Вељко Стојнић има само 21 годину. Вози за италијански Вини Забу тим. Рођени Сомборац је у својој првој трци у Ворлд Туру са најбољим бициклистима света, током друге етапе поново отишао у бег, освајао бодове на спринту, тако да је убедљиво задржао црну мајицу после другог такмичарског дана.

Он је још пре пет година скренуо пажњу на себе, када је за само неколико десетинки изгубио медаљу на Ејофу - највећем такмичењу што се тиче младих. То показује данас да има велики квалитет што је и доказао својим резултатима. То показује да у наредним годинама можемо очекивати лепе резултате од њега, а оно што је нама најинтересантније, можда од њега можемо очекивати и прву медаљу на великим такмичењима то јест на Европском и Светском првенству - напомиње Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

У другој етапи, Аустралијанац Кејлеб Јуан победио је у невероватној завршници Ирца Сема Бенета. Трећи је био Француз Арно Демар. Стојнић је имао велики заостатак на крају етапе од готово осам минута. Јуан је тако преузео црвену мајицу намењену лидеру трке, а будући да Стојнић заостаје само седам бодова за Кејлебом Јуаном у борби за зелену мајицу најбољег на пролазним циљевима, наш бициклиста ће трећу етапу, у уторак, стартовати у зеленој мајици и то ће бити нов феноменалан резултат за наш бициклизам.

Трка у Емиратима завршава се 29. фебруара у Абу Дабију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво