Боровчанин: Историјски догађај за Србију и српски бокс

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин изјавио jе да је добијање организације Светског првенства 2021. године историјски догађај за Србију и српски бокс.

Београд је на самиту у Будимпешти једногласно добио домаћинство и поново ће организовати највећу светску боксерску смотру.

"Биће то велика промоција српског бокса, целокупног спорта наредне године, али и огромна промоција наше државе, што је уједно и сама потврда да је наша земља заиста цењена у целом свету. И захваљујући подршци председника Александра Вучића нашој кандидатури и раду људи из Боксерског савеза, није било великих проблема да нам Извршни одбор АИБА једногласно додели организацију овако великог такмичења. Велику захвалност морам дати и Умару Кремлеву, генералном секретару Боксерске федерације Русије, који нам је био ветар у леђа", рекао је Боровчанин.

Он је рекао да се нада како ће домаћи терен бити велики подстрек српским боксерима да се пласирају у неколико финала Светског првенства.

"Подсећам да је некадашња Југославија на Светском првенству у Београду, 1978. имала чак седам медаља. И то ће бити и мотив додатни за наше представнике.

Југославија је те далеке 1978. била велесила у олимпијском боксу. Надамо се да ће успех бити бар делимично испуњен, јер у данашње време, када после распада СССР, готово свака бивша Република ове некадашње земље има врхунске боксере, пут до медаље је бар дупло тежи", поручио је Боровчанин.

Шампион света одржаће се у Београдској арени, а очекује се долазак једне од великих легенди - Ивандера Холифилда или Рој Џонса јуниора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво