УСНС: Ђоковић и Бошковићева најбољи у 2019. години

Први тенисер света Новак Ђоковић и најбоља одбојкашица Европе Тијана Бошковић проглашени су за најуспешније спортисте Србије за 2019. годину, у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије (УСНС).

 На свечаности у Галерији РТС-а додељена су годишња новинарска признања, а међу награђенима је и уредник спортске рубрике Танјуга Жељко Вучковић за ексклузивну вест године.

За новинарски жири дилеме није било. Новак Ђоковић и Тијана Бошковић најуспешнији су спортиста и спортисткиња у 2019-ој. Новаков отац - Срђан Ђоковић примио је трофеј у име најбољег тенисера света, док је Драгутин Ћук из Одбојкашког савеза Србије преузео пехар за најбољу одбојкашицу Европе.

За новинара године у електронским медијима проглашен је Небојша Вишковић, коментатор Спорт клуба, док је Златно перо, које се додељује најбољем у писаним медијима добио Предраг Дучић, члан редакције Моцарт спорта.

Признање за ексклузивну вест уручено је Жељку Вучковићу из Танјуга, који је први објавио да ће Никола Јокић играти за кошаркашку селекцију Србије на Светском првенству. Златна камера отишла је у руке сниматељу ПГМ Нетворка Павлу Илићу за кадрове из ТВ серијала Златни момци. Управо тих шест документарних емисија, емитованих на РТС-у, проглашено је за Издавачки подухват године, а признања су додељена Владимиру Пајићу и Александру Милетићу.

Издавачки писани подухват у прошлој години, по мишљењу стручног жирија, била је књига "Чајетина под обручима" аутора Драгана Пејића из Ужица.
Награду за животно дело добили су Јован Цига Секулић ,некадашњи уредник Вечерњих новости, и Драган Андријевић редитељ РТС-а, који већ три и по деценије ради најсложеније директне преносе, студијске и снимљене емисије.

Награда за Животно дело постхумно је додељена и Бранимиру Васићу, дугогодишњем новинару Спортског журнала.
За Ексклузивни ТВ прилог потрудио се Стефан Бендић из Спортске редакције РТС-а извештавањем са Аустралијен опена 2019. Пошто се Стефан налази у Ротердаму на тениском турниру - признање је примио његов отац.
За дописника године проглашен је Првослав Лешевић из Новог Пазара, који годинама са успехом пише за Спортски журнал. Олгица Николић из дневног листа Данас добила је награду Бранка Прелевић, а најбоља млада новинарка је Миљана Рогач из Вечерњих новости

На свечаности у Београду Посебну захвалницу за племенитост и доброчинство додељену Небојши Мрваљевићу из компаније Стерлинг примила је у његово име Ирена Јекић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво