Чифси освојили Супербоул после 50 година!

Канзас сити чифси нови су шампиони НФЛ лиге. Они су у 54. Супербоулу, највећој утакмици на америчком континенту, победили Сан Франциско фортинајнерсе после великог преокрета, резултатом 31:20.

Чифси су дошли до великог успеха после 50 година и четврти пут у историји франшизе постали прваци Националне фудбалске лиге.

Тренер Енди Рид предводио је своје играче до титуле и тако други пут у каријери дошао до овог признања, првог у овом веку – претходно је био у стручном штабу Грин Беј пекерса из 1997. године.

Екипа у црвеној опреми је на стадиону "Хард Рок" била на ивици понора, пошто су пред последњу четврту имали велики заостатак (20:10).

Међутим, тада је прорадио квотербек Патрик Махомс и потврдио да је један од најбољих играча лиге, па је и потпуно заслужено добио признање за најкориснијег играча Супербоула.

Махомс је покренуо напад Чифса, бацио додавање после којег се изродио тачдаун за 20:17, а потом је уследио и преокрет.

Махомс је меч завршио са импресивних 286 јарди и два паса за тачдаун чиме је анулирао два интерсепшна, али и истрчаних 29 јарди уз тачдаун. Демијен Вилијамс је још један херој Ридове екипе са 104 истрчана јарда и 29 ухваћених, уз по истрчан и ухваћен тачдаун, оба у четвртој четвртини којима је запечаћена судбина Фортинајнерса.

Џими Гарополо је био предводник Фортинајнерса, пребацио је додавањима 219 јарди уз тачдаун и два интерсепшна, док је Мостерт истрчао 58 јарди уз тачдаун.

Велики спектакл у Мајамију почео је најавом играча коју је приредио познати глумац Двен "Стена" Џонсон, америчку химну извела је Деми Ловато, током које се десио омањи скандал.

Америчке музичке звезде Џеј-Зи и Бијонсе разгневили Американце јер нису устали током химне на Супербоулу.

У полувремену је традиционално био термин за музичко-сценски наступ. Ове године је та част први пут у историји припала латино дивама Џенифер Лопес и Шакири.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво