Рајовић и Јоловићева најбржи на Сребрном језеру

У недељу је на Сребрном језеру одржано првенство Србије у цикло кросу, на којем је наступило више од 100 такмичара у свим узрасним категоријама.

Улогу фаворита у сениорској конкуренцији оправдао је наш најбољи бициклиста Душан Рајовић, актуелни шампион Србије у друмском бициклизму, који је на Сребрном језеру освојио и своју прву шампионску титулу у цикло кросу. 22-годишњи Рајовић из краљвачког Металца, тријумфовао је испред Душана Веселиновића из Партизана и терћепласираног Николе Тркуље из новосадског Елита.

"Време је било веома добро, око 15 степени. Трка је била добра, било је неколико такмичара из Партизана који су покушали да прате мој темпо али нису се баш добро изборили. Ове године сам наступао за мој матични клуб Металац из Краљева, којем се увек одазивам на државним првенствима", рекао је Душан Рајовић, члан БК Металца из Краљева.

Душан Рајовић је од ове године упловио у професионалне бициклистичке воде и каријеру наставља у Француској.

"Ове године сам потписао за екипу Nippo Delko One Provance, за Француску професионалну екипу. Видећемо како ће се одвијати ствари у овој новој екипи, надам се да ћу се прогурати као главни спринтер. Крајем ове недеље летимо за Малезију, очекује ме осмодневна етапна трка, након тога ћу возити у Руанди, а потом следе класици по Холандији и Белгији и према последњим најавама, требало би да будем у екипи за трку Пари - Рубе", додаје Рајовић.

У женској конкуренцији, тријумфовала је Јана Јоловић из крагујевачког клуба Цикломанија, испред Валентине Несторовић из новосадског Инвиктабајка и трећепласиране Маријане Урошевић из крагујевачког Радничког.

"Ја овде возим већ пети пут и стаза ми се веома свиђа, с тим што је ове године промењена и сада је бржа, равнија и мислим да сам ту била у предности јер је ту и важнија снага", истакла је шампионка Србије Јана Јоловић, из клуба Цyцлеманиа - Крагујевац.

Општина Велико Градиште је пети пут била домаћин државног шампионата у цикло кросу на Сребрном језеру. Захваљујући председнику општине Драгану Милићу, Велико Градиште постаје препознатљив бициклистички и спортски ценар у овом делу Србије.

"На неки начин, ово такмичење у цикло кросу је увертира односно улазак у нову туристичку сезону и ја сам задовољан и бројем такмичара где имамо више од 100 такмичара, бројем људи и деце који су присутвовали, и мислим да је све ишло по плану", напомиње Драган Милић, председник оптшине Велико Градиште.

"Што се организације тиче , шампионат Србије у цикло кросу је подигнут на још виши ниво.
Ове године имамо 15 сетепени, што је потпуно неочекивано за крај јануара. Прошле године је државно првенство било планирано за исти термин, али смо га померили за крај фебруара јер је било минус девет. Данас имамо буквално пролећни дан. Такмичари су презадовољни, и ове године су похвалили стазу јер смо много тога променили. Окренули смо круг у контра смеру, за разлику од претходних година што је било изненадјење за њих данас када су дошли", рекао је Душан Бановић, организатор шампионата Србије на Сребрном језеру.

"Нити мањег града, нити више спортских манифестација. Ево да вам дам једну информацију, ми ових дана отварамо нову спортску халу на Сребрном језеру, где ћемо да организујемо поред кошаркашког кампа и камп у одбојци, пошто је Боба Ковач, селектор наше репрезентације из Великог Градишта и ја очекујем интензивни развој и спортског туризма. То нам је циљ и у том правцу идемо", речи су Драгана Милића, председника оптшине Велико Градиште.

Поред сениора и сениорки, тркали су се и такмичари у свим осталим старосним категоријама, од млађих полетараца до мастерса, а свечаним проглашењима најбољих у цикло кросу, најављена је и нова сезона у друмском бициклизму за 2020. годину, током које ће у фокусу бити јубиларно 60. издаје Трке кроз Србију и трка Београд - Бањалука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво