Две медаље за Србију у Минхену: Микецу злато, Стефановићу сребро

Српски стрелци Дамир Микец и Милутин Стефановић освојили су златну и сребрну медаљу првог дана сениорских такмичења на „Х енд Н купу“ у Минхену, најквалитетнијег митинга ваздушним оружјем на свету. Дамир Микец је био први у надметању ваздушним пиштољем, а Милутин Стефановић је освојио сребро у такмичењу ваздушном пушком.

Велику борбу за злато у финалном надметању мушкараца пиштољем водила су двојица актуелних вицешампиона - Дамир Микец, освајач сребра на последњем Европском првенству, и Рус Артем Черноусов , вицепрвак са шампионата планете 2018.

Микец је водио већим делом финала, али у завршници је Черноусов преузео челну позицију. Ипак, последњим, 24. хицем, Микец се вратио на врх и освојио злато са минималним 0,1 кругом више од руског стрелца.

И финале мушкараца пушком је одлучено у последњој серији. Пред 24. хитац на челу је био наш Милутин Стефановић са 0,3 круга предности испред олимпијског вицешампиона Сергеја Кулиша (Украјина). Украјинац је последњом дијаболом био знато прецизнији, престигао Стефановића и освојио злато.

Од осталих наших такмичара, најуспешнија је била Зорана Аруновић, која је заузела 13. место у такмичењу пиштољем за даме. Од пласмана у финале делио ју је један круг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво