Циљ Трке кроз Србију у Новом Саду

Како РТС ексклузивно сазнаје, Нови Сад ће бити домаћин циља овогодишње 60. међународне бициклистичке трке Трке кроз Србију која се вози овог јуна.

Нови Сад ће бити домаћин циља најпрестижније бициклистичке трке у овом делу Европе. Биће то јубиларно, 60. издање Трке кроз Србију која се вози од 1939. године. Овогодишња трка одржаће се у јуну.

Већ смо трасирали руту трке која ће и ове године стартовати из Републике Српске, из Источног Сарајева, преко Златибора, Пожаревца, Београда и очекујемо велико финале у граду Новом Саду.

"Нови Сад је прихватио да буде домаћин Трке кроз Србију што нам је јако драго. Нови Сад је велики град, има шта да понуди како туристима, тако и спортистима и мислим да ће то бити један прави спектакл у Новом Саду", истиче Саша Гајичић, спортски директор Трке кроз Србију.

Нема сумње да ће самим уласком Новог Сада у организацију Трке кроз Србију, наша најзначајнија бициклистичка трка бити подигнута на још виши ниво.

"У наредним недељама ћемо дефинисати где ће бити и циљ етапе, да ли у самом центру Новог Сада, да ли на Петроварадинској тврђави. У сарадњи са челницима Новог Сада, видећемо шта је оно најбитније да се промовише из Новог Сада и из Републике Србије", напомиње Саша Гајичић, који обавља и функцију генералног секретара Бициклистичког савеза Србије.

Заинтересованост екипа из целог света за трку Кроз Србију је већ сада огромна.

"До сада већ имамо пријављено више од 35 екипа, управо веома добра реализација трке кроз Србију прошле године је допринела да имамо јако велики одзив ове године, тако да ћемо имати привилегију да од 35 екипа изаберемо 25 екипа колико ће стартовати на нашој трци", додаје Гајичић.

Трка кроз Србију биће вожена у јуну, међутим сезона почиње већ у недељу, шампионатом Србије у цикло кросу, које ће се возити на Сребрном језеру.

"Почиње у 11 часова од оних најмлађих категорија и старт најзначајније трке, трке сениора је у 14 часова. Користим прилику да позовем све љубитеље бициклизма и спорта да нам се придруже на Сребрном језеру и да поздравимо наше најбоље бициклисте. Захваљујемо се Општини Велико Градиште која је препознала бициклистички спорт као веома леп спорт уз помоћ којег може да представи своје туристичке потенцијале. Ми то у сарадњи са Општином веома лепо радимо и надамо се да ће сви бити јако задовољни", напомиње Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Членици нашег бициклизма посебан акценат у 2020. години, стављају и на бициклистичку трку Београд - Бањалука која ће се возити у априлу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво