НФЛ добија новог шампиона!

Тенеси тајтенси направили су велики подвиг и срушили актуелне шампионе НФЛ лиге – Њу Ингланд петриорсе. "Титани" су победили 20:13 у четвртфиналу Америчке конференције (АФЦ) и најјача лига у америчком фудбалу ће добити новог шампиона.

Патриоте први пут још од 2013. године доживеле су пораз пред домаћом публиком у плеј-офу и тако су остале без шансе да бране титулу освојену прошле сезоне.

Екипа предвођена Томом Брејдијем поново је имала доста проблема у нападу и Тајтенси су заслужено дошли до победе.

Није тако деловало јер су домаћи играчи, након тачдауна Еделмана повели 10:7, а потом имали прилику и да увећају вођство. Пошто су одличном одбраном поново добили лопту, четири напада делило их је од +10.

Ипак, у прва три покушаја нису успели да дођу до тачдауна, па су напад морали да заврше филд голом (13:7).

Ово је био и кључан део меча, пошто су Тајтенси успели да се потпуно врате и преокрену.

Главну улогу имао је Дерик Хенри који је у првом полувремену истрчао 120 јарди, уз тачдаун – 14:13.

Током другог полувремена екипе нису могле да дођу до поготка, а када је Брејди у завршници погрешио, после чега је уследио тачдаун Титана, било је јасно да ће Патриоте претрпети пораз.

Тајтенси ће у АФЦ плеј-офу играти против Балтимор Рејвенса, док ће у другом играти Канзас и Хјустон, који је после великог преокрета победио Бафало.

 Тексанси су савладали Билсе резултатом 22:19, а да су на полувремену губили са великих 16:0.

Херој Хјустона био је квотербек Дешон Вотсон који је у другом периоду меча бриљирао. Прво је истрчао тачдаун и искористио конверзију за два поена, чиме је предност истопљена, а потом је и сјајно погодио Хајда, односно Хопкинса за потпуни преокрет – 19:16.

Билси су успели да изборе продужетак преко Стивена Хаушке (19:19), међутим током додатних 15 минута нису успели да се опораве. Вотсон је у продужетку успео да се извуче и пронађе Џонса, који је истрчао 34 јарда и дошао на свега 10 од енд-зоне.

Ферберн је узео лопту и лако постигао филд гол за 22:19, чиме је поставио и коначан резултат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво