Шабац дочекује трку Београд – Бањалука

Лепе вести за српски и балкански бициклизам долазе из Шапца, града који ће коначно, после 13 година, дочекати караван једне од најпрестижнијих трка у овом делу света, чувене трке Београд – Бањалука и то као етапно место.

У 13 година дугој историји традиционалне међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука, Шабац је одувек био град кроз који су бициклисти пролазили на траси од престонице Србије до главног града Републике Српске, међутим први пут у историји трке, Шабац ће наредне године дочекати караван са више од 400 учесника из 30 светских земаља као етапно место.

Захваљујући преданом раду директора трке Владимира Куваље и идејног творца трке Београд – Бањалука Тихомира Куваље, али и одличним односима који су у претходним годинама одржавани на релацији организатора трке са Шапчанима, на обострано задовољство, Шабац ће се 2020. године укључити у организацију међународне бициклистичке трке која помера границе у организационом и спортском смислу на овим просторима.

Не треба заборавити и да је један од најбољих бициклиста Србије свих времена, Саша Гајичић рођени Шапчанин, те ће и један део наредне трке у специјалним емисијама на РТС-у бити посвећен управо њему и његовим резултатима у пребогатој каријери.

Наредно, 14. издање трке Београд – Бањалука возиће се традиционално у априлу наредне године.

Биће то својеврсни бициклистички спектакл, с обзором на то да је са досадашња два дана, ове године трка први пут вожена четири дана, те су се током четири етапе на друмовима Србије и Републике Српске надметали неки од најбољих бициклиста и екипа из целога света.

Организатори истичу и да ће наредна трка, захваљујући управо укључивању Шапца у званичан календар трке Београд – Бањалука, бити на још вишем нивоу, јер Шабац је град спорта, град европских и светских шампиона и град бициклизма.

Према прелиминарним договорима, Шабац би требало да буде домаћин етапе већ првог такмичарског дана, а директор престижне трке Београд – Бањалука, Владимир Куваља, ускоро ће са челницима Шапца објавити и више детаља око саме отганизације и промотивних планова који ће се спроводити у дело месецима уочи трке Београд – Бањалука.

Организатори су уверени да ће оправдати указано поверење града Сапца и надају се да ће од наредне, 2020. године, Шабац бити стално етапно место на рути ове престижне бициклистичке трке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво