Хокејаши Србије на претквалификационом олимпијском турниру

Репрезентација Србије у хокеју отпутовала је у Сисак где ће од 13. до 15. децембра учествовати на претквалификационом олимпијском турниру.

Хокејаши Србије бориће се за пласман у следећи круг и учешће на Зимским олимпијским играма у Пекингу 2022, а ривали ће им бити Турска, Бугарска и Хвратска.

Тим менаџер репрезентације и генерални секретар Хокејашког савеза Данило Вукотић каже да српски тим неће имати лак задатак.

"Очекујемо тешке утакмице. Екипа је млада, али сигуран сам да ће моћи да да све од себе. Најтежи дуел биће са домаћинима, који су фаворити. Верујем да ће последњи меч са њима одлучити која селекција пролази даље", рекао је Вукотић.

Хокејаши су прошле зиме остварили највећи успех у историји српског хокеја, када су све три селекције на светским првенствима освојиле златне медаље и пласирале се у виши ранг такмичења.

Репрезентацију Србије са клупе воде канадски стручњаци селектор Џон Трип и његов помоћник Рајан Коглан, а у стручном штабу налазе се још и тим менаџер Данило Вукотић, Мариан Брадић (економ), Милош Милинковић (лекар) и Игор Вујићић (физиотерапеут).

Дрес Србије на турниру у Сиску носиће голмани: Арсеније Ранковић, Југ Митић, Петар Степановић, играчи: Немања Вучуревић (капитен), Павле Подунавац, Угљеша Новаковић, Иван Анић, Марко Драговић, Игор Митровић, Марко Младеновић, Матеја Поповић, Андрија Шпањевић, Андреј Цвик, Виктор Ченгери, Реља Радосављевић, Урош Бјелогрлић, Срдан Марковић, Синиша Пајић, Мирко Ђумић, Срђан Суботић, Душан Грковић, Алекса Луковић, Давид Томашевић, Лазар Лештарић.

Прва утакмица заказана је за петак у 15 сати, а противник је репрезентација Турске, дан касније хокејаши ће играти против Бугарске у истом термину, док ће у недељу од 17 сати снаге одмерити са Хрватском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво