Русима забрана за ОИ у Токију и СП у Катару!

Светска антидопинг агенција (WADA) увела је суспензију руским спортистима која ће трајати наредне четири године.

То значи да руске заставе и химне неће бити на Олимпијским играма у Токију 2020. године, као ни на Мундијалу 2022. у Катару.

Занимљиво, ова одлука се не односи на наредно фудбалско Европско првенство 2020. (Русија је један од домаћина), али се, рецимо, односи на кошаркашку репрезентацију, која би требало да учествује на квалификационом турниру за ОИ у Сплиту. 

Ипак, спортисти из Руске Федерације који докажу да су "чисти" моћи ће да се да се такмиче под неутралном заставом.

Одлука је донесена на Извршном одбору WADA у Лозани и то једногласно, а последица је тога што је деловање руске Антидопинг агенције (Русада) од истражитеља у јануару 2019. године проглашено неусклађеним, због манипулација лабораторијским подацима.

Руски олимпијски комитет има 21 дан за жалбу на ову оштру казну. 

Подсетимо, укупно 168 руских спортиста такмичило се под неутралном заставом на Зимским олимпијским играма 2018. у Пјонгчангу, након спорног наступа на Играма одржаним у Сочију 2014. године.

Уз то, Русији је забрањено да се такмичи као нација и у атлетици, и то од 2015. године.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво