Динг експлодирао и освојио Отворено првенство УК

Кинески снукераш Динг Ђунхуи освојио је титулу на Отвореном првенству Уједињеног краљевства, једном од три највећа турнира у том спорту. Динг је у великом финалу савладао домаћег такмичара Стивена Мегвајера, резултатом 10:6 у фрејмовима.

Момак из Ђангсуа, који има катастрофалну сезону до сада, експлодирао је у Јорку и подсетио зашто га сматрају једним од најталентованијих у историји снукера.

Ђунхуи на претходних седам турнира није стигао ни до полуфинала (само два четвртфинала) због чега је био на удару критика, у Енглеској је редом побеђивао Џонса, Јоргиуа, Картера, О'Саливена, Лијанг Венбоа и Јана, пре него што је у финалу потпуно надиграо Мегвајера.

Динг је добио прва два дугачка фрејма и преузео контролу, и од тог тренутка се није освртао.

На прву паузу је отишао са предношћу од 5:3, други део меча је отворио са две добијене партије и повратка за Енглеза није било.

Ово је укупно 14. трофеј за 32-годишњег Кинеза, а укупно трећа на Ју-Кеј чемпионшипу из исто толико финала.

Њему ће припасти чек од 200.000 фунти, а овим успехом ће остварити велики скок и биће осми снукераш на светској ранг-листи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво