Богдановић: Не могу бити срећнија, Мандић: Крајњи циљ је испуњен

Српске репрезенативке у теквондоу Тијана Богдановић и Милица Мандић освојиле су златну, односно сребрну медаљу на финалном Гран прију у Москви. Осим тога, оствариле су и зацртани циљ – пласман на Олимпијске игре наредне године.

Након обезбеђене олимпијске норме и залтне, односно сребрне медаље на финалном Гран прију у Москви, Тијана Богдановић и Милица Мандић изразиле су задовољство и срећу поводом оствареног успеха.

Богдановићева каже да се сав труд и рад исплатио, као и да сезона није могла боље да се заврши.

"Ово је моја прва Гран при златна медаља до сада, и то на финалном турниру, и самим тим што је освојена овде, јасно је да тренутно не могу бити срећнија. Имали смо јако тешку годину и много турнира, а ево сада смо квалификовани за Олимпијске Игре у Токију", рекла је Тијана Богдановић.

Вицешампионка Гран прија Милица Мандић истакла је да је задовољна пласманом и борбама на финалном туирниру.

"Имала сам добре противнице у сваком мечу, али најбитнија борба ми је била полуфинална где сам после дужег времена успела да победим првог носиоца Бјанку Валкден из Велике Британије, која је уједно и троструки шампион света. Циљ овде је био медаља и квота и драго ми је што смо Тијана и ја по други пут квалификоване заједно за Олимпијске Игре. Ово су биле три тешке године, пуне успона и падова, али крајњи циљ је испуњен", рекла је Мандићева.

Спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије Драган Јовић је навео да циљ никада нису само пласмани, већ врхунски резултати и нагласио да је то први пут да су освојене медаље за Србију на финалном Гран прију.

"Две карте су осигуране за Токио. У априлу су континенталне квалификације за момке и надам се да ћемо и неког мушкарца квалификовати. Заиста је ово огроман успех и велики резултатм две медаље на финалном Гран прију и треба имати у виду да је златно и сребрно одличје тешко освојити", рекао је Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво