Репрезентација Србије умало савладала шампиона Европе

Репрезентација Србије у америчком фудбалу поражена је од селекције Француске са 13:7 у борби за пласман у полуфинале Европског првенства у Лилу у Француској. Репрезентативци Србије, који су тренутно на 8. месту у Европи, били су равноправан ривал домаћинима који су актуелни шампиони Европе.

Од самог почетка меча наши репрезентативци су добро ушли у дуел са ривалом који брани прошлогодишњу титулу, али се може рећи да им је, упркос одличној игри, недостајало и мало среће да се изборе за улазак у полуфинале.

Наиме, на самом почетку меча током акције враћања почетног ударца противника, повредио се Небојша Рајковић, па је већ после пар секунди игре Србија остала без једног играча. У наставку је после неколико добро одиграних акција и освајања половине терена, дефанзивни бек домаћина Адел Бафдил пресеца једно дугачако додавање и успева да постигне тачдаун од 7:0 за Француску.

Ово није поколебало српски тим и на сцену је ступила одбрана Србије. Први напад Француске завршен је после само три акције. Међутим, после ове серије Србија је остала без још једног дефанзивца после повреде Лазара Бућана. После неколико врло успелих акција наша репрезентација успева да дође до тачдауна и изједначења са 7:7 на 25 секунди пре полувремена.

У другом полувремену настављена је равноправна борба. На почетку четврте четвртине домаћини опет успевају да пресеку један од наших напада и постигну тачдаун и освоје 6 поена за 13:7, а иако се све одвијало под веома спорним околностима судије нису уважиле примедбе нашег тренера и стручног штаба. До краја меча наша одбрана је успела да изблокира један покишај Француза за постизање три поена и пружи нашем нападу шансу да постизањем тачдауна доће до победе. 

У последњим секундама наш квотербек је покушао дугачким пасом додавање близу енд зоне, али ту је поново био играч утакмице Адел Бафдил који је забележио треће одузимање лопре којим је обезбедио победу Французима.

Одбрана Србије предвођена дефанзивним координатором Предрагом Дурлићем Вујићем зауставила је напад европског шампиона на освојених 115 јарди, тј. на само 43 јарде трчањем, а притом је дозволила само три прва дауна и нула поена.

Наш тим био је бољи у нападу са 141 освојеним јардом, од чега је 124 било трчањима Јосовића, Плеве и QБ Давида Ханомихл-Лукића.

За офанзивног МВП утакмице изабран је Михаило Јосовић са 75 јарди трчањем из 16 ношења и тачдауном. Дефанзивни МВП меча је наравно био Адел Бафдил са три пресечена паса.

Србија такмичење на Европском шампионату наставља следеће године против Аустрије. Победник тог меча играће против победника дуела Велике Британије и Данске за 5. место, а поражени ће играти за 7. место. После тога следи ново рангирање и нови жреб за Европско првенство 2021/2022. Србија ће у наредне три године наставити свој поход ка титули шампиона Европе. То неће моћи да учини следеће године, али већ данас почињу припреме за пласман у полуфинале 2021. године.

Ове године у мечевима против Чешке и Француске репрезентација Србије играла је у следећем саставу: Александар Ристић, Давид Ханомихл-Лукић, Младен Златић, Иван Плева, Михаило Јосовић, Михаило Новаковић, Филип Влајић, Бојан Нешић, Стефан Ђурић, Филип Недељковић, Стефан Борковић, Милош Колибар, Давор Солдо, Тихомир Тодоров, Милан Николић, Никола Давидовић, Срђан Александровић, Стефан Дрецун, Александар Станковић, Душан Радојевић, Александар Блажић, Владимир Икраш, Драган Ковачевић, Дејан Шаренац, Предраг Шћекић, Милорад Новаковић, Данило Мијушковић, Игор Тимотијевић, Душан Новаковић, Милош Јанковић, Урош Јосиповић, Саша Јокић, Лука Вујновић, Небојша Рајковић, Страхиња Грујић, Михајло Мишкив, Марко Батес, Иван Радојичић, Славољуб Дуковски, Александар Живановић, Александар Борковић, Милош Катић, Лазар Богићевић, Немања Вучковић, Лазар Бућан, Ненад Андоновић, Алекса Деновић, Горан Зец и Жељко Стегњаја.

Стручни штаб су чинили: Даг Аткинс (селектор), Предраг Дурлић Вујић (дефанзивни координатор), Милош Грујичић (тркачи), Блажо Бојић (хватачи), Петар Виторовић (офанзивна линија), Џош Хепнер (дефанзивна линија), Владислав Петковић (лајнбекери), Љубодраг Анђелковић (дефанзивни бекови), Лоренс Вилијамс (специјални тим), Александар Милојевић (доктор), Александар Милић (физиотерапеут).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво