Маљковић: Ђоковић ће бити предводник наше експедиције

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић гостујући у Јутарњем програму говорио је о спортистима који су обезбедили олимпијску визу и очекивањима колико ће се наш Олимпијки тим увећати током предстојећег квалификационог периода до игара у Токију. Легендарни тренер у разговору се присетио и некадашњих успеха кошарке са ових простора.

До данас је Олимпијски тим Србије имао 40 чланова. Од данас је "богатији" за баскеташе, односно репрезентативце у кошарци 3 на 3. Па је та бројка тренутно 44. Шта Србију чека до Токија?

" Ја у принципу не волим да у спорту прокнозирам и лицитирам...Али можемо да кажемо да очекујемо око стотинак спортиста. Прошле Олимпијаде у Рију смо имали 106 и 50 посто медаља смо освојили у колективним спортовима. Видећемо ове године... Имаће тежак задатак, али треба са оптимизмом гледати на те ствари. Имамо добре екипе и мислим да ће у складу тих својих квалитета и играти." истакао је Божидар Маљковић.

Поменувши да је још рано за разговоре о Б олимпијским нормама и квотама које у појединим спортовима одлучују о броју учесника, Маљковић је истакао да је за сада важно да што више спортиста испуни норме и буде у „бубњу за извлачење". Посебно је интересовање јавности за учешће Новака Ђоковића у нашем тиму и да ли је са њим разговарано на ту тему било је једно од питања.

„Нисмо разговарали са Новаком Ђоковићем. Имамо одличан однос са њим, али он је мега звезда и човек који има агенду препуну разних обавеза. Последња његова изјава, пре два дана, је да ће играти на Олимпијади и да је то његов сан, јер није освојио медаљу... То одличје недостаје у његовој богатој ризници тако да сам сигуран да ће један спортиста као што је он бити предводник наше експедиције и да ће играти."

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је истакао да је учешће на Олимпијским играма врхунац каријере за сваког спортисту као и за саму земљу која има свог представника у одређеној дисциплини. Међународни олимпијски комитет тренутно има 206 чланица и он спада међу највеће међународне организације. Спортисти се спремају за сва такмичења и првенства, али Олимпијада је јединствена ствар.

Божидар Маљковић је говорио и о својој богатој тренерској каријери уз присећање на некадашња такмичења и догађаје, бројне спортске легенде из протеклих времена, као и о недавном боравку у Сплиту где је присуствовао промоцији књиге ''Првопластика'', објављене поводом 30 година од првог од три узастопна наслова првака Европе Југопластике. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво