Шта кажу "вечити" - коме држава више помаже?

Министар Синиша Мали јуче је саопштио колико је држава уплатила фудбалским и кошаркашким клубовима Црвена звезда и Партизан од 2014. године. Колико се подаци поклапају са подацима клубова?

Према подацима Синише Малог који обухватају петогодишњи период, од четири клуба, највише новца добила је кошаркашка екипа Црвене звезде - око 3 и по милиона евра више од вечитог ривала. 

"Наше цифре и његове цифре које је он објавио када је Црвена звезда у питању се потпуно слажу. Значи то је милијарда и 626 милиона 271 хиљада. Пошто стално то мерите са Партизаном и већ сте то тако почели сензаионално да је Црвена звезда добила највише пара. Зависи како гледате Црвену звезду", рекао је први човек КК Црвена звезда, Небојша Човић.

"Разумем зашто је наш ривал Црвена звезда добила у том периоду више новца. Пре свега Партизан има доста већу кошракашку публику и имамо доста више прихода по основу продаје карата. С друге стране ми смо вратили доста дугова, доста смо санирали. Оне дугове које су остали ставили смо под контролу", рекао је председник КК Партизан Остоја Мијаиловић.

Фудбалски клубови су приходовали од државе знатно мање новца, а Партизан је добио милион и по евра више од Црвене звезде. У Хумској истичу да је њихов ривал имао много већу подршку кроз другачије облике државне помоћи.

"Када посолите са једном Комерцијалном банком и једним кредитом, а мало одвојите и одбаците Агро банке. Одбаците мало Гаспрома, посолите са 6,97 одсто истине ... онда не знате шта ћете од муке", објаснио је Владимир Вулетић из Партизана.

Челници црвено-белих по повратку из Лондона након утакмице са Тотенхемом у Лиги шампиона, нису желели да дају коментаре.

"Свака победа Црвене звезде заправо није победа, него смо ми нешто отели, нама је ту нешто држава помогла итд, а то је зато што председник државе Александар Вучић навија за Црвену звезду", рекао је Човић.

Мали је поручио да дуг вечитих ривала који се налази у репрограму износи милијарду динара, док се клубови ослањају на помоћ спонзора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво