Вучић: Мали ће изнети податке колико је држава дала новца клубовима

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће већ сутра или прекосутра министар финансија Синиша Мали објавити податке колико је држава давала новца фудбалским и кошаркашким клубовима. Вучић је у септембру најавио да ће "по повратку из САД објавити тачан износ новца дат Партизану и Звезди и да ће се тада знати који је клуб наводно нечији љубимац".

Председник је данас, гостујући на Првој, рекао да ће се када министар Мали објави те податке видети да им је држава дала "брдо пара".

"Не само да ће се видети шта је држава дала директно, већ и јавна предузећа, шта је дала Србија, а шта Београд, локалне самоуправе и да сви виде људи колико смо пара потрошили и на једне и на друге, а како и једни и други само кукају на државу када им тако одговара, пошто је увек најлакше алиби тражити у држаави и окривити је за нешто", навеo је Вучић.

Додаје да су га тако раније окривили и што је помогао грађанима задужнеим у швајцарским францима, иако су га претходно они који су подстицали грађане да се тако задуже нападали у новинама јер неће да разговара са задуженим грађанима.

Вучић је истакао да су га после нападали како се меша у оно што није његов посао, као и када је решио проблем за грађане у Бристолу.

Навео је да је то када постоји свађа између партизвановаца и звездаша, па се "једни сећају пенала који је за Звезду свиран против Инђије, а ови други поништеног гола Звезде против Партизана".

"Зато је потребно само да се изађе са податком колико смо ми пара дали, јер је то посао државе, а ви се свађајте колико год хоћете и алибилије тражите за своје неуспехе на разне начине и не занима ме даље.", закључио је председник.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво