Ристић освојио и друго злато на СП у Сиднеју, екипи бронза

Репрезентативац Србије у парастрељаштву Драган Ристић освојио је златну медаљу на Светском првенству у Сиднеју у дисциплини пушком мешовито на 50 метара. До титуле је дошао резултатом од 246,8 кругова, само 0,1 више од Украјинца Виталија Плакушчија.

Драган Ристић је тако наставио жетву медаља и у Аустралији, где је након сребра ваздушном пушком освојио и екипно злато са Србијом.

До титуле је дошао резултатом од 246,8 кругова, само 0,1 више од Украјинца Виталија Плакушчија, док је трећи завршио Ирац Фил Иглешам са 224,5 кругова.

Драган Ристић је тријумфовао у гађању малокалибарском пушком из лежећег става у категорији СХ2, док је екипа Србије у овој дисциплини, у којој су уз Ристића били Здравко Савановић и Дејан Јокић, освојила треће место.

Драган Ристић је у финале ушао са осмог места у квалификацијама, а до злата је дошао у узбудљивој завршници. Другопласирани Украјинац Виталиј Плакушчји је за нашим стрелцем заостао минималан један десети део круга. На тај начин Ристићу се „вратила срећа“, јер у уторак је ваздушном пушком злато изгубио за 0,1 круг.

У појединачном пласману, наша друга два стрелца Здравко Савановић и Дејан Јокић заузели су 19, односно 25. место.

Србија је освојила и треће место у екипној конкуренцији у гађању малокалибарском пушком у лежећем ставу, а осим Ристића, тим су чинили Здравко Савановић и Дејан Јокић.

Подсетимо, пре два дана исти овај састав је одбранио титулу првака света у гађању ваздушном пушком из лежећег става, а Ристић је појединачно био други.

На истом такмичењу раније је и Живко Папаз постао вицепрвак света у гађању МК пиштољем на 25 метара мешовито.

Министар Удовичић честитао Ристићу освајање титуле

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је српском репрезентативцу у парастрељаштву Драгану Ристићу освајање златне медаље на Светском првенству у Сиднеју.

"Драгане, успео си да одеш корак даље, до најсјајнијег одличја, до титуле првака света. Свака част на томе. Твоја упорност, борбеност, смиреност, велико срце и жеља за успехом поново су донели радост у Србију. Шампионе, хвала ти што нас чиниш поносним и честитам ти ову светску титулу, као и твом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије", наводи се у честитки Удовичића.

Ристић је на истом такмичењу освојио и сребро у дисциплини ваздушна пушка и злато у екипној конкуренцији. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво