Бициклисти Србије доминантни на Балканском шампионату

Претходног викенда у Требињу је одржан Балкански шампионат у бициклизму, на којем су наши репрезентативци освојили велики број медаља. Бициклистички савез Србије увелико се припрема и за јубиларну, 60. трку Кроз Србију.

Наши репрезентативци у бициклизму потврдили су класу и квалитет на Балканском првенству, на којем је Србија била међу најуспешнијим земљама.

"Имамо укупно осам медаља, од тих осам, три су златне, три су сребрне и две су бронзане. Има ту неких држава које су можда бициклистички и боље од нас, али ми смо се представили у најбољем могућем светлу. Ја нећу да се стидим да кажем да смо ми, што се тиче држава Балкана најбољи, што смо показали и прошле године, и ове године, дуги низ година већ имамо сјајне резултате, што само показује да смо међу најбољима", рекао је Небојша Јовановић, селектор бициклистичке репрезентације Србије.

Ово је само још једна потврда доброг рада нашег Савеза, поготово са млађим категоријама.

"Као што смо и најавили, пре свега тоје рад наше стручпне службе и наших такмичара, што је и резултирало великим бројем медаља, поготово златних", додаје Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Селектор Јовановић посебан акценат ставља на успехе млађих категорија од којих се у будућности много очекује.

"Нисмо ми имали само у једној категорији или у једној трци медаљу, већ смо имали медаље од најмлађих до најстаријих, и на хронометру и у друмској трци. Стварно бих хтео да истакнем нашег репрезентативца Огњена Илића који је у сениорској конкуренцији освојио златну медаљу и при том својом фасцинантном вожњом направио просечну брзину од 50,2 километра на час, што је брзина за озбиљнс светске трке", напомиње Јовановић.

Челни људи српског бициклизма увелико се припремају за јубиларну, 60.трку Кроз Србију, и већ сада су на слатким мукама што се тиче саме стазе, јер заинтересованост градова за домаћинство етапа на нашој најзначајнијој трци је огромно.

"Светска бициклистичка унија објавила је календар, трка Кроз Србију налази се у том календару у последњој недељи јуна, од 25. до 28. јуна. Оно што је нама императив за наредну годину и што ћемо радити, обилазићемо градове и циљ нам је да повећамо трку са овогодишња четири на шест дана", истакао је Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Одличан рад челника нашег Савеза, крунисан је и још бољом сарадњом са градовима домаћинима етапа на трци Кроз Србију. Кључ успеха лежи у поверењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се