Марковић после ЕП: Мало среће недостајало да се испуни циљ

Репрезентативци Србије у стрељаштву, упркос постављена чак три нова државна рекорда, завршили учешће на Европском првенству малокалибарским оружјем у Болоњи без освојене медаље. Спортски директор Стрељачког савеза Србије Драган Марковић рекао је да су се стрелци жестоко борили, постигли квалитетне резултате и остварили неколико врло високих пласмана.

"Наши репрезентативци су гађали на високом нивоу, али овај пут је мало спортске среће недостајало да испунимо циљ, а то је била медаља и бар једна олимпијска квота. Српски стрелци су постигли вредне резултате, оборили три државна рекорда и заиста били врло близу циља", рекао је Марковић за сајт Стрељачког савеза Србије.

Чланови српског националног тима су се у Болоњи такмичили само у олимпијским дисциплинама.

Сања Вукашиновић је у троставу погодила 1.184 круга, један мање од светског рекорда квалификација и на крају у финалу била пета.

У финалу исте дисциплине Андреа Арсовић је заузела осму позицију, мало јој је недостајало да дође до олимпијске квоте, коју Вукашиновићева већ има.

И мушка и женска екипа у троставу су постигле државне тимске рекорде и заузеле седма места. У такмичењу МК спорт пиштољем нисмо имали екипу, али две српске представнице Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић су за по два круга остале далеко од финала.

Крајњи циљ репрезентације Србије у олимпијским квалификацијама се не мења.

"Настављамо борбу за осам квота за Токио. За сада имамо пет олимпијских виза, две за пушку, три за пиштољ и по томе смо међу најбољим земљама света. Свега неколико држава има више квота од нас, а до краја циклуса очекују нас још два квалификациона такмичења - Европско првенство ваздушним оружјем у Вроцлаву и квалификациони турнир у Плзењу", закључио је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се