Петоро стрелаца првог дана на ЕП; Марковић: Циљ медаље и ОИ

Првог дана Европског сениорског првенства малокалибарским оружјем у Болоњи, Србију ће у петак представљати петоро такмичара у неколико дисциплина мушке и женске конкуренције. У свакој дисциплини делиће се по две олимпијске квоте, што је уз освајање медаља главни циљ нашох репрезентативаца.

У квалификацијама МК пушком из тростава учествују Милутин Стефановић, Миленко Себић и Стеван Плетикосић, а финале је у суботу.

Зорану Аруновић и Јасмину Миловановић очекује прва фаза квалификација МК спорт пиштољем (прецизна паљба), док су друга половина (брза паљба) и финале у суботу.

Такође у суботу биће одржано и такмичење у троставу за даме у коме учествују Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић и Ивана Анђушић Максимовић, а истог дана су и квалификације и финале.

У свакој дисциплини делиће се по две олимпијске квоте, што је уз освајање медаља главни циљ према речима спортског директора Стрељачког савеза Србије Драгана Марковића.

"Незахвално је прогнозирати колико медаља и квота можемо да освојимо, посебно што је на окупу европска елита. Најбољи стрелци "Старог континента" су у Болоњи, сви имају високе амбиције, али надамо се да овај пут можемо да дођемо бар до једне квоте", рекао је Марковић за сајт Стрељачког савеза Србије.

Олимпијске визе за Токио 2020. за сада су "упуцали" Зорана Аруновић, Дамир Микец, Јасмина Миловановић (сви пиштољ), Милутин Стефановић и Сања Вукашиновић (обоје пушка). 

"Прижељкивали смо још неку квоту, али циљеви зацртани за досадашњи део сезоне су испуњени. Са скоро свих такмичења која су у систему олимпијских квалификација наши стрелци су се вратили са квотама. После Болоње предстоји нам око пет месеци паузе, а наредне године су преостала још два такмичења на којима ће се делити квоте за Токио - Европско првенство ваздушним оружјем и европски квалификациони турнир. Сматрам да је реално да на крају Србија има осам квалификованих стрелаца за наредне Олимпијске игре", закључио је Марковић.

Србија ће у Италији на ЕП наступити са укупно осам стрелаца - Стеван Плетикосић, Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић, Ивана Анђушић Максимовић, Милутин Стефановић, Миленко Себић, Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара