Почиње ЕП практичног стрељаштва у Србији

Европско првенство у практичном стрељаштву одржаће се од данас па до 14.септембра на полигонима САЈ-а у Батајници. У питању је спортско такмичење највишег ранга које се ове године одржава у Србији. Гости Јутарњег програма РТС-а били су: Спасоје Вулевић, председник Савеза за практично стрељаштво Србије и директор Меча Виталиј Крушин, председник међународне конфедерације практичног стрељаштва ИПСЦ из Русије.

Србија ће по други пут бити домаћин тог престижног такмичења а одлука је донета на Генералној скупштини. У ужем избору било је пет земаља: Бугарска, Грчка, Мађарска, Русија и Србија.

"2016. године смо изнели кандидатуру за организацију, победили смо представника Русије, али о је признање нама испред Светске асоцијације да имају поверење у наш тим, нашу организацију 1174 обезбедити да дођу, обезбедити папирологију, сместити их у хотеле. Уз подршку спонзора и сервисних служби града Београда", рекао је Вулетић.

"То је било поштено такмичење, српска страна се понашала веома спортски, пошто је Србија се показала као најбоље место за организацију и остале федерације су изабрале Србију, ми смо задовољни јер наш братски народ одржава ово такмичење", изјавио је Крушин.

"Србија је спортска земља и сви су чули за њихову кошарку, одбојку, тенис, а и у нашем спорту они имају одличне представнике, они побеђују на свим шампионатима и зато мислим да ће на овим играма имати много успеха", додао је Крушин.

"Такмичар мора да реши 24 различите ситуације. Судије доносе одлуке крајње коректно на основу правилника светске организације, мери се време и прецизност погодака и на крају компјутерски систем избацује ко је победио, имамо екипну и појединачну конкуренцију, што се тиче наших такмичара, имамо Јелену Савковић која је била трећа на СП 2017. у Француској, имамо Љубишу Момчиловића, припадника САЈ-а који је био три пута трећи на ЕП, имамо екипу Жандармерије која је национални тим у дисциплини "сачмарице". Имамо такође припадника САЈ-а, Бранислава Ракитића, три пута светског првака", појаснио је такмичење Вулетић.

"Ово је динамичан спорт, који побошљава сигурно руковање оружјем, то је суштина овог спорта", додао је Председник Савеза.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво