Светско параглајдинг првенство у Вршцу

Вршац је домаћин најбољим светским пилотима параглајдера, који одмеравају снаге на светском првенству у прецизном слетању на циљ. У наредних 10 дана представиће се и српска репрезентација која има 6 такичара у тиму, од којих је су троје Вршчани. У овом граду је све спремно, а надају се добром ветру. Маша Ивков је била на почетку такмичења 137 такмичара из 30 земаља света покушаће да у Вршцу освоје светску титулу у прецизном слетању на циљ параглајдером, а репрезентативци Србије ће бранити титулу вицешампиона света из 2017.

137 такмичара из 30 земаља света покушаће да у Вршцу освоје светску титулу у прецизном слетању на циљ параглајдером, а репрезентативци Србије ће бранити титулу вицешампиона света из 2017.

Спортсити су у Вршцу имали прилику да терен пробају јуче, а времена за тренинг имаће и сутра, јер је први такмичерски дан уторак. Међу овогодишњим фаворитима je i млада дама Синг Јанг Чо из Јужне Кореје, која је недавно освојила светски куп. 

Боје наше заставе и титулу вицешампиона света из 2017. Браниће 6 такмичара, а половина њих је из вршачког параглајдинг клуба Беркут. Вршчанин Горан Ђурковић важи за великог фаворита, искусан је летач са резултатима какви само ретки бележе - светски је првак у прецизносм слетању на циљ из 2017, једини србин који се икада нашао на првом месту светске ранг листе летачких спортова, и чак 7 пута добитник престижне награде златни орао, што у 6 деценија дугој историји ове награде, никоме није пошло за руком. 

Добрим резултатима надају се и комшије Словенци, који донекле познају терен јер су већ летели у Вршцу.

Вршац је град у којем се летачка историја пише деценијама уназад, а то је и један од разлога што је изабран за домаћина овог значајног такмичења.

Синоћ свечано у центру Вршца, светско првенство у прецизном слетању на циљ параглајдером свечано је отоврио председник светске ваздухопловне федерације Џон Грубстром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво