Вучић: Одбојкашице и кошаркаши поправљају углед Србије

Одбојкашице Србије, које данас играју финале Европског првенства, као и кошаркаши који се такмиче на Светском првенству у Кини, шире и поправљају углед Србије на драматичан начин, истакао је председник Алекасндар Вучић.

Председник Алекасндар Вучић је честитао одбојкашицама улазак у финале и упутио захвалност и њима, као и кошаркашима, на борбености и свему што чине за нашу земљу.

"Оне шире и поправљају углед Србије на драматичан начин, као и наши изузетни кошаркаши", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Тителу.

Када је реч о фудбалу, Вучић је рекао да ту предстоји велика борба, јер много тога мора да се промени, да се поправи инфраструктура, од стадиона до стручног и играчког кадра.

Пренео је део разговора са мађарским премијером Виктором Орбаном, током недавне посете Будимпешти, о утакмици Ференцварош - Динамо, у којем је Орбан приметио да Ференцварош после 15 година игра Лигу Европе, да Мађарска има све више стадиона и да њихов фудбал полако напредује...

"То је за наш важно. Морају у Лесковцу, Врању, Крушевцу, Краљеву да се рађају фудбалери. Није Драгиша Бинић рођен у Београду, дошао је из Крушевца, а био је најбржи играч... То нам је потребно", приметио је Вучић.

Додао је да очекује више успеха у будућности у фудбалу, као и да у рукомету можемо много тога да променимо и поправимо уз додатна улагања.

Подсетио је да је много уложено у ватерполо, те да Савез више нема никакве дугове, као и да се улаже и у клубове.

"Како земља буде економски напредовала више ћемо да улажемо. Покушаћемо са Мађарима заједничке припреме да направимо, посебно у пливачким спортовима, да можемо да напредујемо", рекао је Вучић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије данас од 18.30 у финалу Европског првенства брани титулу шампиона против домаћина Турске.

Кошаркаши Србије и Шпаније састају се у борби за прво место у Групи Ј на Светском првенству у Кини од 14.30.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво