Хиршер завршио трофејну каријеру у 31. години

Један од најбољих скијаша свих времена, Аустријанац Марсел Хиршер, саопштио је да завршава каријеру у 31. години.

Освајач рекордних осам Кристалних глобуса и два пута олимпијски шампион такву одлуку образложио је жељом да се више посвети породици.

"Све ми је теже да пронађем мотивацију и све је краће време током лета за опоравак. Скијао сам 12 година на врхунском нивоу без тежих повреда, сачувао сам колена и мислим да је паметно да завршим сада каријеру", рекао је Хиршер аустријским медијима у Салцбургу.

Хиршер је Светски куп освајао у низу од 2012. године, остваривши чак 67 победа и такав скор га чини трећим у историји, иза Швеђанина Ингемара Стенмарка са 86 и америчке скијашице Линдзи Вон са 82.

Прошле године на ЗОИ у Пјончангу освојио је злато у комбинацији и велеслалому, има и сребро из Сочија у слалому, као и још пет најсјајнијих одличја на Светским првенства, уз четири сребра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво