Боксери Србије и Хрватске на заједничким припремама пред СП

Боксерска репрезнтација Србије завршну фазу припрема за Светско првенство у Русији одрадиће у Загребу.

Боксери Србије након базичних припрема на Златибору, финиш брушења форме за најважније такмичцње у сезони реализују у Загребу, где заједно са домаћим боксерима спарингују и раде на спечифицним тренинзима који су уобичајени за последње дане пред велика такмичења.

Репрезентација Србије у саставу: 52 кг Душан Јањић, 57 кг Вељко Глигорић, 63 кг Дамјан Грмуша и Ненад Јовановић, 69 кг Дејан Дашић и Милан Вранковић, 75 кг Сандро Полетан, 81 кг Слободан Јовановић и Алекса Марковић и +91 кг Владан Бабић, предвођена селектором Миланом Пиперским, савезним тренером Манетом Марцетом, као и тренерима Мицом Полетаном и Миодрагом Милицем, у Загребу ће остати до 24. августа.

Селектор српске репрезентације Милан Пиперски задовољан је досадашњи припремама у Загребу.

"Припреме у Загребу за сада теку добро. Дамјан Грмуша је нажалост обновио повреду рамена, док су сви остали репрезентативци здрави, што је најважније. Имамо одличне услове за рад. У екипи влада добра атмосфера, а прилицно сам задовољан и приказаним боксом" рекао је Пиперски.

Светско првенство на програму је од 7. до 21. септембра, а коначан списак боксера који це Србију претстављати у руском Јекатеринбургу биће познат следеце недеље.

"У овом тренутку не бих никога посебно издвајао. Момци се максимално труде и залажу на тренингу, вредни су и дисциплиновани. Спаринг мечеви у Загребу ће им сигурно много користити, баш као и комплетан припремни циклус кроз који су прошли. Чак и ако неки не буду ишли на Светско првенство, до краја године нас очекује неколико важних такмичења. Прва лига Србије стартује у октобру, меч шампиона за Златну рукавицу је крајем новембра, а негде између нас очекује и Балканско првенство у Турској, тако да ће се све ове припреме вишеструко исплатити", закључио је Пиперски.

Женска сениорска репрезентација Србије данас у Шпанији почиње такмичење на Европском првенству у Мадриду, које је на програму од 22. августа до 1. септембра.

Србију у Мадриду представља пет девојака: у папир категорији (48 кг) боксоваће Сандра Маран (БК Вршац), у мува категорији (51 кг) Нина Радовановић (БК Нина Бокс Тим - Београд), бантаму (54 кг) Јелена Зекић (ЖБК Шајкаши - Жабаљ), полувелтер категорији (64 кг) Александра Рапајић (БК Петровград - Зрењанин) и у средњој категорји (75 кг) Милена Матовић (ЖБК Шајкаши - Жабаљ), предводене тренерима Стеваном Чизмићем, Марком Тубићем и Дарком Радовановићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво