Србија се враћа у светски врх бициклизма

Победа наше бициклисткиње Јелен Ерић у Холандији и тријумф Вељка Стојнића у Италији на веома значајним светским бициклистичким тркама, као и одлично организована 59. међународна трка Кроз Србију, дају наду да се наша земља сигурним корацима враћа и у светски бициклистички врх.

Пре две седмице завршена је 59. бициклистичка трка Кроз Србију, а челни људи наше најпознатије трке увелико се припремају за наредну годину и јубиларно, 60. издање.

Овогодишња трка Кроз Србију била је једна од најбоље организованих и најуспешнијих у поселедње две деценије.

"Екипе које су учествовале су задовољне, њихови утисци које су понели коћама, како у оргханизационом делу и етапама, тако и природним лепотама куда је прошла наша трка, све то даје један опште добар утисак да су пре свега екипе задовољне што је нама велика част. Такође, међународни комесар из Холандије оценио је трку високом оценом", рекао је Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Директор трке Кроз Србију Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић успели су да врате трку кроз Србију на стазе старе славе, али ту се не заустављају и најављују повратак наше најзначајније трке у сам светски врх.

"Већ смо почели са припремама за наредну годину, јер потребно је обезбедити градове, домаћине којих има на претек, тако да ових дана бавимо се трасирањем и рутирањем наредне трке кроз Србију", додаје Гајичић.

Велики успех на организационом нивоу и предан рад челних људи српског бициклизма резултирао је успесима наших бициклиста на међународној сцени.

"Наш репрезентативац Вељко Стојнић који иначе вози у Италији остварио је своју прву победу, етапну победу у Италији, то је велика трка Фиренца-

Вијаређо, тако да је постигао велики успех. Наша репрезентативка Јелена Ерић потписала је, слободно могу да кажем, за највећу екипу на свету, Мовистар, тако да су пред њом велике шансе да са екипом оствари добре резултате и на женском Ђиру и на женском Тур де Франсу", истиче генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Јелена Ерић је овога лета забележила и победу на једној од најпрестижнијих трка у Европи која је вожена у Холандији, међутим круна сезоне биће Светски шампионат, на којем ће наступити и Ерићева и Вељко Стојнић.

"Такмичари су спремни, имају још месец дана до Светског првенства, тако да верујем да могу да поправе додатно форму и да ће дати свој максимум да дођу до доброг резултата", додаје Саша Гајичић.

Српски бициклизам је у великом успону. Одличан рад председника Савеза Бранка Бановића, генералног секретара Саше Гајичића и директора трке Кроз Србију Владимира Куваље, нема сумње довешће Србију међу водеће бициклистичке нације на међународној сцени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво