Одржан четврти Београдски пливачки маратон

Београд у пролеће организује традиционални маратон, а у августу на Ади Међици - Пливачки маратон. Манифестација је једна од многих на београдским рекама која нашу престоницу лети чини веома атрактивном.

Рекреативци су пливали низводно. Трасу дугу километар и 200 метара. Професионалци су отпливали круг око Аде Међице у дужини од 2,5 километра а они најспремнији - два круга.

"Овакви догађаји красе београдско лето и ето, град Београд је ове године то и препознао и подржао тако да се надам да ће маратон наставити да се развија у правцу у којем желимо и да ће постати традиционалан.

"Београдски маратон је карактеристичан по томе што је један једини маратон у овом делу Европе који се плива и низводно и узводно".

Почасни председник манифестације је најпознатији Србин у Холивуду. Каже да је лето најлепше провести у Београду.

"Ако ви знате за боље место, одмах ми јавите и ја седам у авион и идем да га нађем".

Међу пливачима и нас познати метеоролог који већ четири деценије трчи маратон, а од пре неколико година га и препливава.

"Испробавам, пошто баш не тренирам током године, али дођем да испливам бар ону најкраћу дистанцу од километар и 200 метара.

Почели су да пристижу и маратонци.

"Била је одлична трка, а време идеално".

"Први круг сам ишао мало лаганије, водио сам групу, а после сам кренуо свој ритам, мало сам појачао и мислим да сам добро испливао".

Београђани често у својој ноншалантности заборављају у каквом граду живе. На то их подсете страни туристи које овакав амбијент, на свега неколико километара од центра града - одушевљава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво