Финале Купа: Зорана Аруновић одбранила злато

Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић је пету годину за редом освојила злато у финалу Купа Стрељачког савеза Србије (ССС) малокалибарским спорт пиштољем, који је одржан данас у Новом Саду.

Аруновићева (Олимпик 011) је, после другог места у квалификацијама такмичења пиштољем, у финалу тријумфовала погодивши 31 "унутрашњи центар", четири више од другопласиране Јасмине Миловановић (Смедерево), док је бронза припала јуниорки Јовани Тодоровић (Нови Београд, Ушће), саопштио је Стрељачки савез Србије.

Наиме, Аруновићева ове сезоне није учествовала ни у једном од три квалификациона кола, због повреде и учешћа на Светским куповима и Европским играма.

Међутим, по пропозицијама репрезентативци који због обавеза у националном тиму Србије пропусте неко од кола, имају право учешћа на финалу и ако се не квалификују.

У сва три квалификациона кола победила је Александра Ристовић (Звездара), која је данас остала без медаље, на петом месту, а четврта је била Бранкица Зарић (Нови Сад 1790).

Остале дисциплине финала Купа на програму су у недељу, а сутра ће се делити медаље у троставу у мушкој и женској конкуренцији и у гађању пиштољем средишњег паљења у којем учествују само мушкарци.

На стрелишту за ваздушно оружје у Новом Саду одржано је и финале Купа ССС у троставу ваздушном пушком (3 пута 20 хитаца) за кадете и кадеткиње.

У конкуренцији кадеткиња медаље су поделиле такмичарке које су побеђивале у три квалификациона кола.

Злато је припало победници првог кола Ањи Кнежевић (Нови Београд, Ушће), која је имала најбољи резултат дана (594 круга).

Сребром се окитила Александра Хавран (Јединство, Стара Пазова), која је била најбоља у трећем, а бронзу је пригрлила Тамара Ђапић (Црвена звезда), најпрецизнија у другом колу.

Најуспешнији кадет био је Никола Адамовић (Јединство), који је у трећем колу освојио сребро, а у првом злато. Друго место припало је Алекси Ракоњцу (Панчево 1813), а бронзу је освојио Вељко Михајловић (Младост, Инђија).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво