Трка Кроз Србију стиже у Чајетину

Више од 30.000 туриста дочекаће 1. августа у Чајетини и на Златибору бициклистички караван трке Кроз Србију са више од 150 бициклиста из 30 светских земаља.

После пуних 11 година, општина Чајетина биће домаћин етапе на најпрестижнијој бициклистичкој трци у Југоисточној Европи, 59. трци Кроз Србију.

У летњем приоду, Златибор и Чајетину посети више од 30.000 гостију из Србије, региона и целог света, а сада је заинтересованост и светских медија, и страних туриста још већа, с обзиром на то да ће најпознатији бициклистички караван у Југоисточној Европи стићи првог дана августа на нашу планинску лепотицу.

У години великог јубилеја, 80 година од оснивања трке Кроз Србију, општина Чајетина ће поново бити домаћин етапе на нашој најзначајнијој трци. Директор трке Кроз Србију Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић, посетили су Чајетину, где су са председником општине Миланом Стаматовићем, постигли договор око организације овогодишњег такмичења.

Ми се трудимо да промовишемо спорт и здрав живот, а где ћете боље од од промоције ждравог живота и спорта од бициклизма. Надам се да ће и ове године бити успешна и промоција, и тог здравог живота и бициклизма у Србији. Ми као домаћини ћемо све учинити да дамо тај допринос да се промовише ова врста спорта и здравог живота, рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Караван са више од 150 бициклиста из 30 светских земаља, боравиће трећег дана на прелепом Златибору, где ће бити вожена једна од најлепших и најтежих етапа на овогодишњој трци.

Трка Кроз Србију треба да се искористи за промоцију Србије, ове године Републике Српске и Србије, а шта друго да промовишемо до наш туризам и планине које имамо а једна од њих је и свакако најлепша планина, Златибор. Нема сумње да ћемо ми, али и домаћини и сви такмичари бити задовољни што нам је и циљ, јер они кад додју једном на ову трку, долазе сваке године, истакао је Владимир Куваља, директор трке Кроз Србију.

Сви љубитрељи бициклизма из земље и иностранства жељно ишчекују повратак етапе на Златибор, који је последњи пут био домаћин етапе 2008. године. Ово ће бити јединствена прилика да општина Чајетина читавом свету представи своје пребогате туристичке потенцијале.

Ми смо се у овом претходном периоду трудили да Златибор припремимо за светску туристичку понуду и имамо све услове и све капацитете, и надам се да ће те екипе из целог света наићи овде на добар пријем и добре услове и то ће бити фантастична промоција за целу Србију, додао јe Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Овогодишња трка Кроз Србију стартоваће 30. јула из Истоћчног Сарајева у Републици Српској, а градови домаћини етапа биће и Прибој, Мионица и Пожаревац, у којем ће се 2. августа завршити 59. издање трке Кроз Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво