Бициклистички спектакл на Златибору

После пуних 11 година, општина Чајетина биће домаћин етапе на најпрестижнијој бициклистичкој трци у југоисточној Европи, 59. трци Кроз Србију.

У години великог јубилеја, 80 година од оснивања трке Кроз Србију, општина Чајетина ће поново бити домаћин етапе на нашој најзначајнијој трци.

Директор трке Кроз Србију Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић, посетили су Чајетину, где су са председником општине Миланом Стаматовићем, постигли договор око организације овогодишњег такмичења.

Караван са више од 150 бициклиста из 30 светских земаља, боравиће трећег дана на прелепом Златибору, где ће бити вожена једна од најлепших и најтежих етапа на овогодишњој трци.

Сви љубитељи бициклизма из земље и иностранства жељно ишчекују повратак етапе на Златибор, који је последњи пут био домаћин етапе 2008. године. Ово ће бити јединствена прилика да општина Чајетина читавом свету представи своје пребогате туристичке потенцијале.

Овогодишња трка Кроз Србију стартоваће 30. јула из Источног Сарајева у Републици Српској, а градови домаћини етапа биће и Прибој, Мионица и Пожаревац, у којем ће се 2. августа завршити 59. издање трке Кроз Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар