Победа и пораз рвача на Европским играма

По једну победу и пораз постигли су наши рвачи грчко-римским стилом на Европским играма у Минску. Мате Немеш је у категорији до 67 килограма савладао Швајцарца Андреаса Веша (8:0), али је потом у четвртфиналу изгубио од Грузијца Шмагија Болквадзеа (0:2).

Сличну судбину у категорији до 77 килограма доживео је Александар Максимовић. Био је бољи од Пољака Едгара Бабајана у осмини финала (3:1), а затим је изгубио од Емре Басара (4:6), мада се мора констатовати да је оштећен од стране судије који није кажњавао пасивну борбу Турчина.

Уколико се ривали који су их победили пласирају у финале, Немеш и Максимовић проћиће у репасаж и добити шансу да се боре за бронзу.

Сања Вукашиновић, наша репрезентативка у стрељаштву која је у четвртак испунила олимпијску квоту најавила је нове успехе.

"Током целе године држим висок ниво форме, три пута сам била у финалу и ова квота је резултат напорног рада. Имала сам притисак и трему, али се исплатио труд и припреме на психичком и техничком плану. Сад могу да се опуштеније припремам за Европско првенство у Светске купове", истакла је Сања Вукашиновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар