Дан без медаља за спортисте из Србије у Минску

Српски такмичари овај дан завршавају без медаље на Европским играма. Стрелци нису стигли до финала у гађању ваздушном пушком, Испали су сви џудисти, а наша екипа у баскету 3x3 поражена је у четвртифналу од Белорусије са 19:15.

„Нажалост нисмо успели. Ушли смо пренервозно у овај меч. Промашили смо неке отворене зицере у кључним деловима баскета. У једном тренутку смо имали 12:10 предност, мешутим у следећем тренутку смо примили двојку са девет метара и промашили те неке зицере. Они су погодили кад је било важно и на ктрају заслужено иду даље", рекао је Лазар Рашић, члан баскет тима Србије.

Образ је осветлао боксер Владимир Бабић који је у другом колу победио Литванца Валавициуса. Четвртфинале је на програму 26. јуна, а тамо га очекује Украјинац Виктор Викхрист, актуелни првак Европе.

„Боксовао сам са њим и раније. Последњи пут у октобру месецу. Данас је био је добар меч, а он доста  незгодан и доста издржљив противник. У пар наврата је био у нокдауну, али се враћао. Задовољан сам како је прошло. Већ у следећем колу ме чека актуелан првак Европе. Већ мотив од тога ми не треба. То ће ми дефинитивно бити меч каријере. Ко ме зна, зна да ћу дати све од себе и да ћу оставити срце у рингу," рекао је Бабић после завршеног меча.

Владимир Бабић придружио се Александру Коновалову у четвертфиналу. Коновалов је у недељу постигао победу у категорији до 64 килограма и сутра га чека четвртфинале.  

Боксер Србије у категорији до 52 килограма Душан Јањић поражен је у осмини финала, као и Јелена Зекић у женској конкуренцији у категорији до 57 килограма.

Једни од фаворита за одличја џудисти Немања Мајдов и Александар Кукољ испали су у 3. колу, при чему се Мајдов и повредио. Жарко Ћулум након победе у првом колу, изгубио је у другом, а на старту су елиминисани Бојан Дошен и Милица Жабић.

број коментара 0 Пошаљи коментар