Јована Перковић у финалу Серије А у Каратеу

Актуелна првакиња света у категорији – 61 кг Јована Прековић и каратисткиња Карате клуба „Књаз“ из Аранђеловца је након финала на Премијер лиги која је одржана прошле недеље у Шангају поновила успех и пласирала се у финале на Серији А у каратеу које се одржава овог викенда у Монтреалу. Ово такмичење је такође једно од квалификационих турнира за учешће на Олимпијским играма у Токију 2020.

Јована је на величанствен начин изборила учешће у финалу које ће бити одржано у недељу 23.06.2019. године. У првом колу победила је такмичарку из Казахстана Утелбаyеву са 5:3, у другом колу била је боља од такмичарке из Украјине Схостак Диане са 3:0, након овог меча у трећем колу Јована је победила репрезентативку из Кине Зханг Xиаолинг опет са 3:0.
А онда је дошао на ред меч са тренутно најбољом такмичарком из Јапана Сомеyа Маyуми коју је Јована декласирала са 6:0 и тако се пласирала у полуфинале. У полуфиналном мечу Јована Прековић се састала са репрезентативком Канаде Јумааа Хаyом коју је без проблема добила са 3:0.

Финални меч ће бити одржан у недељу, а у финалу ће се Јована срести са репрезентативком Перуа Алеxандром Гранде.

„Оно што је Јована данас демонстрирала јесте врхунска уметност карате борбе. Показала је да се налази у врхунској форми и није пружила нити једној данашњој противници прилику да је угрози и на маестралан начин се пласирала у финале. Оно што је најважније сакупиле смо још бодова за квалификације за учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године и то нам је једини циљ." рекла је Роксанда Атанасов тренер Јоване Прековић.

„ Данас сам се осећала фантастично, уживала сам у сваком мечу, надмудривала се са противницама и побеђивала их веома убедљиво. Али то није све што ја могу, идемо даље у финале, а онда Роксанда и ја летимо у Минск на Европске Олимпијске игре и једва чекам да се придружим нашем Олимпијском карате тиму. Пласманом у финале сам освојила нове бодове и то је нама у овом тренутку једино важно јер наш циљ је учешће на Олимпијским играма у Токију", након финалне борбе изјавила је Јована Прековић.

број коментара 0 Пошаљи коментар